ACTUALITATELOCAL

,,Hora la Forăști, manifestare cu tradiție pentru localnicii din comună. A ajuns la a 50 a ediție

O vreme frumoasă cu soare înfierbântat, dar cu raze zâmbitoare. Iată fondul pe care în comuna suceveană Forăști s-a desfășurat duminica 25 august,  „ Hora de la Forăști”, aflata la a 50 a ediție, participanții trăind inedita bucurie a unei manifestări constituită într-o sărbătoare tradițională – bine concepută de administrația publică locală în frunte cu primarul Brăduț Avrămia și viceprimar precum  și întregul Consiliu local.

Pe scenă au urcat artiști deja cunoscuți cum ar fi renumitul instrumentist Leonard Zamă, Grigore Gherman, Sorin Filip, Dan Doboș, Ovidiu Homorodean, Ancuța Corlățan,  Florin Boita, Loredana Streche, Beatrice Băndoiu și Nicu Mâță.

Autoritățile locale au atribuit distincții de cetățeni de onoare și au sărbătorit  12 cupluri care au implinit 50 de ani de căsnicie.

Consiliul Local condus de primarul Brăduț Avrămia a aprobat acordarea titlului de cetățean de onoare prof. univ. doctor Nicu Gavriluță- profesor la Facultatea de Filosofie și Stiințe Social-Politice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași.,  și prof.univ. doctor Leonte Ivanov.-șeful Catedrei de Slavistică a Facultății de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

“Vă urez din toată inima tot ce e mai bun de la bunul Dumnezeu și pentru dv. și pentru întreaga comunitate.  Să ne dea bunul Dumnezeu sănătate, putere, înțelepciune în așa fel încât împreună administrație, biserică, școală să facem un tot comun pentru binele nostru, al tuturor, al locuitorilor din comuna. Mulțumim tare mult pentru prezența dv. aici! Să dea Dumnezeu să ne țină așa o vreme frumoasă până diseară, să avem cât mai mulți locuitori ai comunei  lângă noi și să ne bucurăm împreună, pentru că, de fapt, este o zi a dv, a locuitorilor din comuna ”, a fost mesajul  primarului Brăduț Avrămia, gazda manifestărilor.