BREAKING NEWS

HIMARS-urile ucrainenilor fac ravagii în teritoriile controlate de ruşi. Un important pod din Herson a fost distrus

Administraţia instalată de forţele ruse în oraşul ucrainean Herson, în sudul Ucrainei – ocupat de ruşi din primele zile ale invaziei – a anunţat miercuri închiderea singurului pod din oraş peste fluviul Nipru, după ce acesta a fost distrus parţial în urma unor tiruri cu sisteme de rachete de artilerie de înalta mobilitate (HIMARS) furnizate de SUA armatei ucrainene.

Podul Antonovski, din Herson, a fost închis circulaţiei civililor, dar integritatea sa structurală nu a avut de suferit în urma bombardamentelor, a declarat pentru agenţia de presă Interfax, Kirill Stremousov, şef-adjunct al administraţiei oraşului numite de Rusia, minimizând închiderea acestuia. „Nu va avea nicio influenţă asupra rezultatului luptelor”, a spus el.

Potrivit lui Stremousov, „totul este prevăzut”, iar armata rusă va instala pontoane şi poduri militare pentru a permite traversarea fluviului.

Separat, agenţia de presă TASS îl citează pe acelaşi oficial afirmând că podul a fost vizat de tiruri efectuate cu HIMARS. Podul Antonovski, de la periferia Hersonului, este un obiectiv strategic, cu rol-cheie pentru aprovizionare, întrucât este singurul care leagă oraşul de malul sudic al Niprului şi de restul regiunii Herson.

Herson, capitala regiunii cu acelaşi nume, este situat la numai câţiva kilometri de front, unde forţele ucrainene au lansat o contraofensivă pentru a recuceri aceste teritorii pierdute în primele zile ale ofensivei ruse în Ucraina.