administratie

Harșovschi: Se modernizează și eficientizează corpurile de iluminat de pe 30 de străzi din municipiu

Eficientizarea sistemului de iluminat duce la o scădere a consumului de energie electrică cuprinsă între 50-80 %. Această apreciere a fost făcută de către viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, care a reiterat un mai vechi anunț al său cum că în prezent se lucrează la modernizarea sistemului de iluminat public stradal în municipiul Suceava, fiind mai multe etape – sau proiecte cu diverse surse de finanțare, ultimele fiind prin Administrația Fondului de Mediu – și care vizează înlocuirea și completarea actualei rețele de iluminat public.

Potrivit lui Lucian Harșovschi, valoarea proiectului aflat în derulare ar fi de aproape 4,4 milioane de lei. Proiectul prevede achiziționarea a 1.274 de corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED, iar puterea instalată a sistemului nou proiectat este de 64,572 kW, iar costurile de întreținere sunt zero.

Eficientizarea sistemului de iluminat duce la o scădere a consumului de energie electrică cuprinsă între 50-80 %”, a spus, printre altele, viceprimarul Sucevei despre acest proiect în baza căruia se modernizează și eficientizează corpurile de iluminat de pe 30 de străzi din municipiu.

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului de Mediu și printre străzile prevăzute ar fi și ceea ce Lucian Harșovschi a numit-o ca fiind „tot ce înseamnă Aleea Dumbrăvii cu străzile de acolo”. El a menționat că Primăria în total vor fi 50 de străzi din Suceava la care stâlpii de iluminat public vor avea montate corpuri cu led (o a doua etapă fiind pentru alte 200 de becuri cu LED) iar „conform calculelor făcute de specialiști, economia va fi undeva la 50% din energia electrică”.