EUROPAINTERNAȚIONAL

Haos în Belfast: Neîncredere și indignare în timp ce Marea Britanie spune că nu va face nimic pentru a opri sfârșitul controalelor alimentare Brexit

Presa europeană a reacționat cu șoc și neîncredere în această dimineață, după ce un ministru din Irlanda de Nord a ordonat încetarea controalelor asupra alimentelor din țara sa, iar Marea Britanie a declarat că nu va face nimic în acest sens.

Mai mult, se așteaptă ca primul ministru al Irlandei de Nord, Paul Givan, să își anunțe demisia până la sfârșitul săptămânii, posibil chiar în cursul zilei de astăzi, a declarat în această dimineață o sursă importantă din cadrul DUP.

Guvernul britanic a declarat aseară târziu că nu va interveni în cazul unui ordin de oprire a controalelor agroalimentare pentru Brexit în porturile din Irlanda de Nord.

Ministrul DUP, Edwin Poots, ai cărui funcționari sunt responsabili pentru efectuarea controalelor din protocolul din Irlanda de Nord, a declarat că i-a ordonat secretarului său permanent să le oprească la miezul nopții de miercuri spre joi.

Nu este clar dacă înaltul funcționar public din departamentul său, Anthony Harbinson, se va conforma ordinului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Agricultură, Mediu și Afaceri Rurale (Daera) a refuzat să confirme dacă ordinul va fi executat.

 

sursa articol:www.cityam.com