administratie

Guvernul vrea să reducă numărul funcționarilor, dar face angajări la stat. Care sunt ministerele care fac angajări

Guvernanți au anunțat eliminarea a peste 200.000 de posturi vacante la stat, iar după această măsură, site-urile mai multor ministere și instituții publice sunt pline de anunțuri de angajare.

Ministerele Justiției, Fondurilor Europene, Finanțelor, dar și la Casa Națională de Sănătate caută persoane pentru mai multe posture, conform știrileprotv.

Ministerele cu cele mai multe posturi vacante

Cele mai multe posture scoase la concurs sunt la Ministerul Justiției. Se caută 138 de oameni, iar 100 de posture sunt destinate personalului auxiliar de specialitate, adică grefieri, specialiști IT, iar 38 sunt posturile destinate funcționarilor publici.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene scoate la concurs 33 de posturi de consilieri, experți pentru diferite domenii, dar si debutanți. Bătălia pe locuri este mare, având în vedere că salariul unui expert este de peste 9.000 de lei, iar al unui consilier și analist IT este de peste 8.000 de lei.

Și Casa Națională de Asigurări de Sănătate caută IT-iști, iar contractele vor fi pe o perioadă de doi ani. Salariile oferite sunt de aproape 20.000 de lei.

Ministerul Finanțelor caută 17 oameni pentru a lucra în domeniul finanțelor și IT.

Zeci de anunțuri de angajare a funcționarilor publici

Ministerul Cercetării și al Energiei caută încă 15 oameni. Pe site-ul Agenției Naționale pentru Funcționari Publici au apărut zeci de posturi vacante în toată România.

Aceste anunțuri au fost publicate abia după ce Guvernul a anunțat că va reduce numărul funcționarilor publici, în septembrie sau octombrie, măsură care va aduce economii de 8 miliarde de lei la bugetul de stat.