CRYPTO

Guvernul rus și banca centrală sunt de acord să trateze Bitcoin ca monedă

Tranzacțiile cu criptomonede de peste 600.000 de ruble (aproximativ 8.000 de dolari) vor trebui să fie declarate; în caz contrar, ar putea fi considerate un act criminal.

Guvernul și banca centrală din Rusia au ajuns la un acord cu privire la modul de reglementare a criptomonedelor, potrivit unui anunț făcut marți.

Guvernul și banca centrală din Rusia lucrează acum la un proiect de lege care va defini criptomonedele ca fiind un „analog al monedelor”, mai degrabă decât active financiare digitale, care urmează să fie lansat pe 18 februarie. Criptomonedele ar urma să funcționeze în industria legală doar dacă au o identificare completă prin sistemul bancar sau prin intermediari autorizați.

Kommersant a precizat că tranzacțiile cu Bitcoin (BTC) și deținerea de criptomonede în Federația Rusă nu sunt interzise; cu toate acestea, ele trebuie să se facă prin intermediul unui „organizator de schimb valutar digital” (o bancă) sau al unui schimb peer-to-peer licențiat în țară.

Raportul subliniază, de asemenea, că tranzacțiile cu criptomonede de peste 600.000 de ruble (aproximativ 8.000 de dolari) ar trebui să fie declarate; în caz contrar, ar putea fi considerate un act criminal. Cei care acceptă în mod ilegal criptomonede ca plată vor fi pasibili de amenzi.

Această știre vine după luni de speculații cu privire la modul în care guvernul rus va trata monedele digitale. Deși încă nu este clar ce va însemna această decizie pentru întreprinderile și cetățenii din Rusia, se pare că țara se încălzește încet-încet la ideea de criptomonede.

În legătură cu acest subiect: Banca centrală rusă înregistrează primul manager de active digitale din țară

În ianuarie, Banca Rusiei a cerut interzicerea cripto-monedelor la nivel național într-un raport care avertiza asupra naturii speculative a industriei. De asemenea, banca a declarat că firmele financiare nu ar trebui să faciliteze tranzacțiile cripto ca parte a acelei propuneri de interzicere a activelor digitale.

Cu toate acestea, propunerea a generat opoziție din partea Ministerului rus de Finanțe. La câteva zile după apelul băncii centrale de interzicere, Ivan Chebeskov, un oficial al ministerului, a declarat că guvernul ar trebui să reglementeze cripto în loc să le interzică în totalitate. El a avertizat că o interdicție totală ar putea duce la rămânerea Rusiei în urmă în domeniul tehnologiei.

De asemenea, au apărut rapoarte potrivit cărora președintele Vladimir Putin susține eforturile de reglementare a sectorului minier cripto al țării.

 

sursa articol: cointelegraph.com