administratieULTIMA ORĂ

Guvernul României a făcut anunțul: 8.000 de posturi noi în cadrul MAI

Guvernul a aprobat suplimentarea posturilor din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne cu 7.880, majoritatea în Poliţie – 5.654.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a precizat că această suplimentare nu implică eforturi bugetare suplimentare.

„Sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română. (…) Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi.

Cei de la Imigrări gestionează valul de refugiaţi care au intrat în România, (…) dar sunt, de asemenea, posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile speciale pe care Poliţia le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică”, a explicat Dan Cărbunaru.

Potrivit lui, măsura adoptată vizează organizarea şi configurarea organigramei MAI.

Guvernul a aprobat suplimentarea posturilor din structurile MAI

„Nu este un anunţ privind angajări pe care să le facă Ministerul de Interne, este un anunţ care vizează organizarea şi configurarea organigramei ministerului, este vorba despre posturi şi nu despre oameni. Nu vorbim despre angajări, 7.880 de angajări, ci de posturi în organigrama acestui minister.

E o formă de organizare, nu este un anunţ de angajare”, a menţionat Dan Cărbunaru.