administratieULTIMA ORĂ

Guvernul majorează o serie de taxe de la 1 iulie. Vezi lista modificărilor

Guvernul României anunță că de la 1 iulie o serie de taxe vor fi majorate. Printre acestea se numără TVA-ul din sectorul HoReCa dar și impozitul pe dividende pentru toți contribuabilii care obțin acest venit.Deciziile au fost luate de către politicienii din cadrul coaliției de guvernare, PNL-PSD-UDMR.

Astfel, principalele modificări luate de șefii coaliției vizează domeniul HoReCa, domeniul băuturilor carbogazoase pe bază de zahăr, băuturile alcoolice și tutunul.

Așadar, în cazul HoReCa, TVA-ul va crește de la 5% la 9%.

În cazul băuturilor carbogazoase cu zahăr, TVA-ul va fi majorat de la 9% la 19%.rește acciza pentru băuturi alcoolice și tutun. Astfel, pentru un pachet de țigări vom plăti în plus 60 de bani, în timp ce prețul alcoolului se majorează cu 20%.

Afectați vor și pasionații jocurilor de noroc. Aici se va aplica o impozitare cu 40% a câștigului.

Impozitul pe dividende crește și el, de la 5% la 8%.

Declarațiile premierului Nicolae Ciucă

„PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare (10% pe veniturile personale și 16% pe profitul companiilor). Nu vom susține suprataxarea, pentru a putea asigura protecția locurilor de muncă. De asemenea, PNL a decis să putem să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea. Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi ne gândim creşterea impozitului la jocurile de noroc. Desigur mai este o serie întreagă de elemente tehnice care urmează să fie stabilite de către tehnicienii Ministerului de Finanţe”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.