administratie

Guvernul a dat OUG care interzice șefilor instituțiilor de stat să crească salariile bugetarilor. Măririle vor putea fi făcute doar prin lege

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență prin care le este interzis șefilor de instituții de stat să mărească salariile bugetarilor din subordine prin decizii administrative care nu au la bază o lege, potrivit unui comunicat al Executivului, conform G4media.

Ce prevede ordonanța de urgență

Șefii autorităților/instituțiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite în legislația specifică în vigoare.

De asemenea, acest OUG stabilește și faptul că instituțiile publice nu vor mai putea raporta în categoria arierate eventualele drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare și contribuțiile aferente acestora, sumele respective raportându-se în categoria plăți restante, indiferent de modalitatea de organizare și finanțare.

Eventualele provizioane înregistrate în contabilitate de instituțiile publice, pentru categoriile de datorii față de personal, reprezentând drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare și contribuțiile aferente acestora, se anulează la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, se mai arată în comunicatul citat.