CRYPTO

Guvernatorul Băncii Spaniei solicită supravegherea criptografică

Pablo Hernandez de Cos, guvernatorul Băncii Spaniei, dorește ca țara să își intensifice supravegherea criptomonedelor.

Guvernatorul Băncii Spaniei, Pablo Hernandez de Cos, a cerut o supraveghere mai intensă a industriei criptografice.

 

În acest sens, guvernatorul a prezentat o serie de riscuri pe care le percepe ca fiind prezente în industria criptografică actuală. Primul – și aparent cel mai mare – risc este „înțelegerea limitată care există în ceea ce privește caracteristicile [criptomonedelor] din partea investitorilor”.

El a adăugat că unii investitori în criptomonede chiar „consideră de la sine înțeles” că activitatea lor de investiții în criptomonede s-ar bucura de aceleași protecții pentru consumatori de care se bucură activitatea lor de investiții tradiționale.

Alte riscuri legate de criptomonede
Printre alte riscuri citate în discursul guvernatorului, de Cos a atras atenția asupra riscului pe care industria criptomonedelor îl prezintă pentru piețele financiare în general.

„Este adevărat că existența acestor oscilații mari ale prețurilor acestor active poate altera sentimentul, provocând o reacție exagerată care ajunge să transceadă alte medii de tranzacționare”, a spus el.

Acest risc, spune de Cos, este deosebit de relevant pentru industria stablecoin.

„În acest caz, acumularea de cereri de răscumpărare care rezultă dintr-o panică generalizată în jurul [stablecoins] ar putea tensiona piețele monetare și, prin extensie, ar putea avea un impact și asupra entităților de custodie a activelor”, a spus el.

Guvernatorul a adăugat că o creștere semnificativă a tranzacțiilor ar putea provoca întârzieri sau întreruperi ale serviciilor, ceea ce ar duce la „tensiuni” în procesarea plăților.

sursa articol: decrypt.co