INTERNAȚIONAL

Grup de rakeți care terorizau locuitorii din Transcarpatia, anihilat

În urma unei operațiuni speciale în Transcarpatia, a fost neutralizată activitatea unui grup de infractori care terorizau și țineau în teroare locuitorii locali.

Impunând „tribut”, rackeții „stoarceau” datorii inexistente de la cetățeni, folosind presiune psihologică și violență fizică. Acțiunile criminale au dus la agravarea situației cdin regiune. Conform datelor operative, infractorii cereau de la un locuitor local să plătească în mod sistematic 3.400 de dolari americani pentru o „datorie” inventată. În caz de refuz de plată, infractorii amenințau să-l mutileze pe victimă.

Organele de drept au reținut doi membri ai grupului în raionul Mucacevo în timpul predării unei noi „tranșe”. În cadrul procedurii penale conform art. 189, alin. 4 (șantaj în condițiile stării de război) din Codul Penal al Ucrainei, ambilor rakeți li s-a comunicat suspiciunea. Infractorii riscă până la 12 ani de închisoare cu confiscarea bunurilor. Operațiunea specială a fost realizată de angajații SBU din regiunea Transcarpatia împreună cu anchetatorii GUNP din regiunea Transcarpatia, sub conducerea procedurală a Procuraturii Regionale Transcarpatia.