ACTUALITATENAȚIONAL

Grindeanu: „CFR Călători a cerut scumpirea biletelor cu 20%, de la 1 iulie. Să vedem dacă Guvernul, în înțelepciunea sa, aprobă”

Biletele la trenurile CFR Călători se vor scumpi cu 20% de la 1 iulie, dacă majorarea este acceptată de întregul Guvern, a anunțat, astăzi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Majorarea de 20% este prevăzută în proiectul de Buget al CFR Călători, este motivată prin creșterea accelerată a prețurilor cu energia de tracțiune (electricitate și motorină) și este în circuitul de avizare.

„Au început să fie aprobate bugetele companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, cele ale companiilor feroviare sunt la Ministerul Finanțelor, pentru CFR Infrastructură a fost deja aprobat, va intra în ședința de Guvern pentru aprobare. În legătură cu prețurile biletelor, ultima scumpire a fost în 2013.

În bugetul CFR Călători este prevăzută majorarea cu 20% din 1 iulie. Este modul în care ei și-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet, n-a existat niciun fel de creștere din 2013 la prețul biletelor. Haideți să vedem dacă Guvernul, în înțelepciunea sa, va aproba creșterea”, a spus Grindeanu, potrivit economedia.ro.