administratie

Grindeanu, către Rareș Bogdan: ‘Nu e mai importantă persoana ta, oricât de vedetă te crezi’

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, întrebat dacă va mai rămâne ministru la Transporturi şi după rotativă, că nu este mai importantă o persoană, ”oricât de vedetă” s-ar crede, comparativ cu stabilitatea unei alianţei şi a unei majorităţi.

Grindeanu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă există posibilitatea să îşi păstreze mandatul şi după rotativă, în condiţiile în care sunt multe voci din PSD care susţin acest lucru.

“Nu doar PSD este parte a protocolului sau acestei alianţe de guvernare. Vorbim de o alianţă între PSD, PNL, UDMR şi minorităţi”, a afirmat ministrul Transporturilor, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat dacă şi-ar dori să rămână ministru al Transporturilor şi după rotativă, Grideanu a răspuns: “Orice aş spune acum că mi-aş dori să rămân aici şi să continuăm proiectele începute sau vreau să mă duc la Camera Deputaţilor, că este a treia funcţie în stat cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, e interpretabil. Aşa că vă răspund într-un singur mod. Că te numeşti Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Rareş Bogdan, Dan Motreanu şi cine mai vreţi dumneavoastră, nu e mai importantă persoana ta, oricât de vedetă te crezi, în comparaţie cu stabilitatea unei alianţei şi a unei majorităţi. Interesul personal transmis mai mult sau mai puţin vocal şi autopropunerile pe care poate să le facă unul sau altul denotă un anumit soi de neseriozitate. Interesul major al acestei alianţe este de a se păstra stabilitatea, de a exista un act de guvernare coerent, de a exista această majoritate stabilă în Parlament şi de a guverna pentru români dincolo de interesele personale ale unuia sau altuia”.

El a mai fost întrebat ce consideră că este mai important: respectarea protocolului sau respectarea unei continuităţi.

“Protocolul, în principiu, este în vigoare”, a transmis Grindeanu.
Amintim că la începutul lunii, potrivit unor stenograme din ședința liberalilor de la Vila Lac, Rareș Bogdan s-a autopropus vicepremier și ministru al Transporturilor în viitorul Guvern PSD-PNL, solicitând funcțiile deținute acum de Sorin Grindeanu (PSD).