BREAKING NEWSEDUCAȚIEULTIMA ORĂ

Greva profesorilor continuă!

Greva din învățământ continuă deocamdată, a declarat marți, 23 mai 2023, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor, a reiterat că greva din învăţământ continuă deocamdată, singurii în măsură să ia decizia încetării ei fiind „doar colegii noştri”.

„ În acest moment nu există niciun motiv care să îi determine pe colegii noştri să renunțe la această formă de protest. Greva va dura atâta vreme cât colegii noștri hotărăsc acest lucru. Atâta vreme cât este greva gen niciun coleg de al meu care a semnat pentru această formă de protest nu va desfășura niciun fel de activitate, asta implică din start și neincheierea mediilor elevilor”, a precizat acesta, potrivit observatornews.ro .

Premierul Nicolae Ciucă va avea o nouă întâlnire miercuri, 24 mai 2023 cu sindicatele din educaţie şi crede că împreună vor conveni asupra unei soluţii.

”Am avut întâlniri cu conducerea sindicatelor din educaţie, în această după-amiază o să avem o nouă întâlnire şi cred că împreună vom conveni asupra unei soluţii”, a

declarat premierul Ciucă.

Pe de altă parte, reprezentanţii federaţiilor sindicale din Educaţie au anunţat că joi ar putea fi posibilă organizarea unui marş de protest.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, a declarat marţi la Guvern că nu consideră util ca greva cadrelor didactice să continue şi că există pericolul amânării examenelor naţionale.