ACTUALITATE

Gospodaria unei batrane de 89 de ani, din Costisa, distrusa intr-un incendiu. Ce au reusit sa salveze pompierii

Anexele unei batrane de 89 de ani, din Costisa, distruse intr-un incendiu. Ieri noapte, incendiul a afectat imobilul aparținând lui  Drehluță Ileana în vârstă de 88 ani, cât și anexele formate din șură și grajd (în care se aflau cca 10 păsări), la fața locului intervenind pompierii militari cu  autospeciale de stingere a incendiului.

În momentul sosirii la fața locului, respectiv la imobilul în care locuia  o batrana, în vârstă de 89 ani, ardeau generalizat anexele cu destinația șură, grajd, bucătărie și o încăpere folosită drept cămară de alimente, precum și acoperișul din lemn al imobilului de locuit, existând riscul de propagare la locuința vecină din partea de vest care se afla la o distanță de aproximativ 5 metri.

Pentru localizarea și stingerea incendiului au acționat două autospeciale cu apă din cadrul ISU Bucovina – Detașamentul de Pompieri Rădăuți, 2 autospeciale din cadrul SVSU Frătăuții Noi și două autospeciale din cadrul SVSU Frătăuții Vechi, fiind eliminat orice risc de propagare la imobilele învecinate.

Sursa probabilă de aprindere stabilită de specialiștii din cadrul I.S.U. „Bucovina” Suceava este ”jar cu scântei”, mijlocul care a produs aprinderea fiind ,,coșul de fum”, primul material aprins fiind ,,lemn”, iar împrejurarea determinată este ”jar ori scântei purtate de vânt”.

În urma incendiului au ars acoperișul casei de locuit, confecționat din lemn și bunuri dintr-o cameră a casei, anexele gospodărești și șura confecționată din lemn, cu acoperiș din șindrilă pe o suprafață de cca. 200 mp și bunuri aflate în acestea. S-au degradat celelalte camere de locuit cu bunurile din interior. Nu au fost victime sau vătămări corporale omenești.

Proprietara imobilului  a estimat prejudiciul produs ca fiind în sumă de 60.000 euro.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere”, cercetările urmând  fi continuate de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Frătăuții Noi.