INTERNAȚIONAL

Google vrea să atace Dolby cu noi formate media deschise

Compania dorește să creeze o alternativă deschisă, fără drepturi de autor, la Dolby Atmos și Dolby Vision. Proiectul este cunoscut la nivel intern sub numele de Project Caviar.

Google vrea să atace Dolby Atmos și Dolby Vision: Compania dorește să introducă două noi formate media pentru a oferi video HDR și audio 3D sub o nouă marcă recunoscută de consumatori, fără taxele de licență pe care producătorii de hardware trebuie să le plătească în prezent către Dolby.

Google a împărtășit planurile pentru formatele media, care sunt cunoscute la nivel intern sub numele de Project Caviar, în cadrul unui eveniment cu ușile închise cu producătorii de hardware la începutul acestui an. Într-o înregistrare video a prezentării, care a fost dezvăluită către Protocol, managerul de produs al grupului Roshan Baliga descrie obiectivul proiectului ca fiind construirea unui „ecosistem mai sănătos și mai larg” pentru experiențele media premium.

Google nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Principalul obiectiv al companiei pentru Project Caviar este YouTube, care nu acceptă în prezent Dolby Atmos sau Dolby Vision. Cu toate acestea, Google urmărește, de asemenea, să aducă la bord și alți actori din industrie, inclusiv producători de dispozitive și furnizori de servicii. Acest lucru face ca Project Caviar să fie unul dintre cele mai ambițioase demersuri ale Google pentru formate media deschise de când compania a început să lucreze la codecuri video libere de drepturi de autor în urmă cu peste un deceniu.

sursa: www.protocol.com