ACTUALITATELOCAL

Ginerele si-a smuls soacra de păr. Politia chemata sa faca dreptate

Scandal intre ginere si soacra intr-o localitate din judetul Suceava. De aceasta data a fost chemata politica. Ieri, la , orele 00.56, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către M. I. din  Câmpulung Moldovenesc, domiciliată  pe raza com. Satu Mare, jud. Suceava, cu privire la faptul că ”soțul a băut, face scandal și vrea să îl ducă la psihiatrie”.

M.I. si sotul, si  Gabriel au 3 copii minori și locuiesc in acelasi imobil cu soacra.

În dimineața de 31.05.2022,, barbatul  a venit la domiciliu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, iar în acest context a intrat în conflict cu sotia si soacra. În acest context, ginerele  a împins-o pe soacra sa și a tras-o de păr.

În momentul în care lucrătorii de poliție au ajuns la imobilul indicat în sesizare, barbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, se manifesta agresiv verbal și avea un comportament incoerent, motiv pentru care a fost încătușat, fiind transportat cu ambulanța la U.P.U. Rădăuți și ulterior la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți.

Soacra  a fost consultată la fața locului de personalul medical, refuzând transportul la Spitalul Municipal Rădăuți pentru investigații medicale suplimentare. Susnumita a depus plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”violență în familie” față de ginereA fost completat formularul de evaluare a riscului în cazurile de violență în familie, constatându-se că nu se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, persoana vătămată opunându-se emiterii unui ordin de protecție provizoriu.

Sotia suparata foc a depus reclamație față de soț întrucât acesta provoacă scandal atunci când se află sub influența băuturilor alcoolice. A fost completat formularul de evaluare a riscului în cazurile de violență în familie, constatându-se că nu se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, persoana în cauză opunându-se emiterii unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199, alin. (1) raportat la art. 193, alin. (1), cu referire la art. 177, alin. (1), lit. c) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Satu Mare.