GENERAL

Gigi Becali, explicaţii halucinante despre criza ciobanilor din România. „Ar trebui să aibă 2.000 de euro salariu ca în Europa. Cea mai bănoasă meserie e cea de patron de oi”

Afaceristul Gigi Becali, cunoscut şi pentru faptul că îşi plimbă oile prin Pipera, a vorbit, joi, în direct la România TV, despre motivele pentru care s-a ajuns la o criză a ciobanilor din România. Patronul FCSB susţine că „cea mai bănoasă meserie e cea de patron de oi”, dar ciobanii sunt batjocoriți pentru că sunt plătiţi cu cel mult 3.000 de lei pe lună, în condiţiile în care muncesc zi de zi la stână alături de familie. În aceste condiţii, spune că e de înţeles de ce oierii pleacă să lucreze în Occident pe salarii chiar şi de 3.000 de euro.

Gigi Becali spune că, din punctul său de vedere, un cioban ar trebui să fie plătit chiar şi cu 13.000 de lei pe lună, cam cât câştigă un specialist IT în România.

„Hai să vedem evidenţa şi să vedem lucrurile logic. Un cioban, un om necalificat, are cam 3.000 de lei pe lună. Ia 150 de lei pe zi!

Ciobanul nu munceşte 8 ore, munceşte 24 de ore! La el nu există zi de sărbătoare. Trebuie să stea la stână, să mulgă oile, să fete oile. Nu există oră liberă!

Dacă le munceşte, fără zi liberă, 450 de lei înmulţit cu 30 de zile, face 12.000! Dai 13.500 de lei pe lună şi ai cioban!”, a declarat Gigi Becali, în direct la România TV.

„Nu se întâmplă asta pentru că în România, cum sunt obişnuiţi ca patronii şi bogătaşii să exploateze oamenii. El este patron şi câştigă două milioane (de euro), dar omului îi dă 2.500 de lei.

De ce el ciobanul să vină la tine patron de oi? O oaie costă 100 de euro şi cu 10.000 de euro e cioban la el! Câştigă el tot profitul!

Păi de ce să vină el să muncească la tine, dacă ai 500 de oi, şi să îţi baţi joc de el şi să îi dai 3000 de lei pe lună! Nu se poate 3.000 de lei! El stă cu nevasta şi copiii la stână! Munceşte zi de zi. Mai muncesc şi copiii şi nevasta!”, a mai spus patronul FCSB.

sursa: Romania TV