ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Ghețău Corneliu zis ,,Brazilia,,pus in libertate . Este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, compus din cetățeni ucraineni și români, specializat în activități de contrabandă cu țigarete de proveniență ucraineană

Tribunalul Suceava a respins astazi, ca neîntemeiată, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, vizând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul GHEŢĂU CORNELIU zis Brazilia.  DIICOT Suceava decis sa atace decizia instantei.

Procurorii DIICOT au cerut in primă instanță arestarea preventivă a inculpatului, însă Tribunalul Suceava a respins propunerea, astfel că  a fost pus în libertate.

Tanarul  a fost si in 2008 in vizorul procurorilor ANTI MAFIA,  alaturi de alti 39 de contrabandisti de țigari.

Atunci au ajuns in arestul IPJ Suceava doar cativa inclusiv, tatl acestuia.

Petru Gheţău (47 de ani) , tatal lui Corneliu Ghețău, şi Dorin Adrian Popescu (28 de ani), zis „Iepuraş”, ambii din Straja,  Gherasim Cârciu (43 de ani), din Brodina, erau cunoscuți ca fiind capii reţelei de contrabandişti cu ţigări cu timbru ucrainean,

Contrabandistii sunt foarte bine organizați, având mașini de teren si vorbesc intre ei codificat. In 2008, Gheţău şi Cârciu ţineau legătura cu membrii ucraineni ai reţelei, cei care le furnizau baxurile cu ţigări, organizau preluarea acestora din locaţiile stabilite şi asigurau strângerea cărăuşilor.
Popescu şi fiul lui Petru  Gheţău , Corneliu Gheţău care avea pe atunci  doar de 17 ani, zis „Brazilia”, stabileau traseele prin care se transportau baxurile cu ţigări din zona de frontieră la depozitele intermediare, de a achita sumele în valută furnizorilor ucraineni şi de a valorifica, ulterior, baxurile cu ţigări.

Mii de pachete cu țigări  abandonate

,,Brazilia,,,, este acuzat de procurorii DIICOT ca a constituit un grup infracțional organizat, compus din cetățeni ucraineni și români, specializat în activități de contrabandă cu țigarete de proveniență ucraineană.

Astfel, membrii grupului infracțional introduceau țigarete peste frontiera „verde” cu Ucraina, după care acestea erau depozitate și comercializate către diverși intermediari ce le distribuiau spre vânzare pe piața neagră.Lucrătorii poliției de frontieră au găsit în mașinile abandonate cantitățile de peste 7.700 pachete de țigări de proveniență extracomunitară, respectiv  9.300 de pachete de țigări.

 

În cauză a fost organizată o acțiune, fiind puse în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Pe parcursul activităților, polițiștii Brigăzii au fost sprijiniți și de lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Suceava.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților la activitățile infracționale menționate.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus marți, 20 septembrie, reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat contrabandă cu țigări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat” și „contrabandă”, în formă continuată.

sursa foto:facebook