LOCALPOLITICULTIMA ORĂ

Gheorghe Șoldan, la învestirea noului primar de la Botoșana: „Indiferent de partid, avem același scop: să dezvoltăm județul Suceava”

Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava, a participat, marți, la ceremonia de învestire a noului primar al comunei Botoșana, Andrei Sticleț, unde a subliniat importanța colaborării între autorități pentru binele comunității, indiferent de apartenența politică. Nu a lipsit nici președintele in exercițiu al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. 

„Am fost astăzi la învestirea noului primar al comunei Botoșana, Andrei Sticleț, un tânăr ambițios și hotărât să aducă în următorii patru ani schimbările pe care comunitatea le așteaptă de prea mult timp,” a declarat Șoldan.

Acesta a reamintit momentul crucial din urmă cu două luni, când el și primarul Sticleț au decis să ia măsuri pentru a rezolva problema alimentării cu apă din comună, o problemă ignorată ani la rând. „Ne-am întâlnit acum două luni pe un câmp din Păltinoasa, atunci când Botoșana a rămas fără apă, după ce problema alimentării cu apă a comunei a fost ignorată ani la rând de conducerea județului,” a explicat Șoldan

În cadrul acelei întâlniri, cei doi au convenit că era necesară construirea unei noi conducte de aducțiune cu o capacitate de captare mai mare. „Am promis că voi găsi și finanțarea necesară,” a adăugat președintele ales, subliniind astfel angajamentul său față de această problemă urgentă.

Deși nici el, nici Andrei Sticleț nu preluaseră încă oficial mandatele la momentul întâlnirii din Păltinoasa, Gheorghe Șoldan a mărturisit că nu a putut sta deoparte și s-a implicat activ în găsirea unei soluții. „Nici eu și nici el nu ne preluaserăm mandatele, dar nu am putut sta deoparte și ne-am implicat să găsim o rezolvare,” a declarat Șoldan.

 

Președintele ales al CJ Suceava a amintit și de o situație similară din iulie, când un oraș întreg, Solca, a rămas fără apă. Șoldan a subliniat că acest tip de probleme trebuie tratate cu prioritate și soluționate rapid pentru a nu afecta viața de zi cu zi a locuitorilor.

La finalul discursului său, Gheorghe Șoldan a transmis un mesaj de încurajare pentru noul primar și echipa sa: „Le doresc primarului Andrei Sticleț și consilierilor locali mult succes în noul mandat.” El a subliniat necesitatea colaborării între toate forțele politice pentru binele județului, declarând că „indiferent de partidul din care facem parte, trebuie să avem același scop: să dezvoltăm Botoșana, să dezvoltăm județul!Declarația lui Gheorghe Șoldan s-a încheiat cu un apel la unitate și încredere: „Împreună. Cu încredere.” Acesta a subliniat că doar prin colaborare comunitățile locale pot beneficia de dezvoltarea de care au nevoie și pe care o așteaptă de mult timp