LOCALPOLITICULTIMA ORĂ

Gheorghe Flutur, mesaj în numele candidaților liberali suceveni pentru Parlamentul României: ”Ne batem pentru dezvoltarea județului Suceava”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur a transmis luni, 28 octombrie, un mesaj sucevenilor, exprimând angajamentul echipei liberale care candidează pentru Parlamentul României de a continua dezvoltarea județului Suceava prin proiecte de infrastructură, sănătate și sprijin pentru tineri și vârstnici.

„Dragi suceveni, plecăm la drum cu Doamne ajută pentru dumneavoastră, pentru continuarea dezvoltării județului Suceava”, a declarat Flutur, subliniind că echipa liberală se angajează să  se ”bată” pentru autostrăzile care ”să ne lege de țară și de Occident”. Liderul liberal a enumerat proiectele prioritare: „Autostrada Moldovei, Autostrada Unirii și Autostrada Nordului. Ne batem pentru legătura prin căi ferate modernizate”.  Flutur a evidențiat importanța dezvoltării infrastructurii feroviare și a mijloacelor de transport local. „Avem nevoie de transport rapid pe căile ferate. Avem nevoie de tren metropolitan, avem nevoie de mijloace de transport, legătura dintre autobuze locale și trenul metropolitan”, a adăugat acesta.

Parcuri industriale și procesarea resurselor naturale

În mesajul său, liderul PNL Suceava a accentuat necesitatea de a crea noi parcuri industriale în județ. „Luptăm pentru a dezvolta noi parcuri industriale în județul Suceava”, a declarat el, explicând că unul dintre obiectivele principale este procesarea resurselor naturale din regiune. „Avem suficiente resurse în industria alimentară, fie că vorbim de lapte, carne, cartofi, fructe de pădure, ciuperci, fie că vorbim de industria ușoară, textilă, încălțăminte”, a precizat Gheorghe Flutur.

În plus, tradițiile locale în prelucrarea metalelor și în industria materialelor de construcții sunt considerate un pilon important al viitoarei dezvoltări economice a județului.

Investiții în sănătate și educație

Dezvoltarea Spitalului Clinic Județean reprezintă o prioritate esențială pentru echipa liberală. „O prioritate maximă este continuarea dezvoltării Spitalului Clinic Județean prin aducerea fondurilor pentru Spitalul de Copii și de Boli Infecțioase, Facultatea de Medicină”, a spus Flutur. Acesta a adăugat că o atenție specială va fi acordată  învățământului dual, formării forței de muncă prin creșterea numărului de clase de școală profesională în județ.

Importanța parteneriatelor și a sprijinului pentru tineri și vârstnici

Gheorghe Flutur a subliniat că succesul proiectelor propuse depinde de colaborarea cu diverse entități. „Nimic nu se poate face fără parteneriate. Statul trebuie să fie un arbitru care să nu încurce, să nu blocheze”, a menționat el, adăugând că parteneriatele sunt necesare cu primăriile, mediul de afaceri, societatea civilă și chiar la nivel internațional.

Sprijinul pentru tineri și vârstnici este, de asemenea, o prioritate. „Avem de gând să fim foarte atenți cu tinerii. Locuri de muncă, locuințe pentru tineri, locuri de distracție și implicarea pentru o viață activă a tinerilor în folosul societății”, a spus Flutur, subliniind că tinerii vor beneficia de programe menite să îi încurajeze să rămână în județ.

Pentru vârstnici, liderul PNL a cerut echitate în sistemul de pensii. „Să fie echitabilă pensia, să eliminăm inechitățile și să încurajăm o viață activă și un respect mai mare pentru persoanele vârstnice”, a încheiat Gheorghe Flutur.