POLITICULTIMA ORĂ

Gheorghe Flutur, înainte de Congresul PNL: „Îţi trebuie o înţelepciune, o maturitate şi un echilibru să guvernezi într-o astfel de coaliţie. Nicolae Ciucă este un om foarte pragmatic, serios”

Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal se întruneşte, duminică, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noului preşedinte, premierul Nicolae Ciucă fiind singurul candidat la această funcţie.

Ciucă şi-a depus candidatura la şefia PNL miercuri, în ultima zi în care era posibil acest lucru. Cu o zi înainte, marţi, Biroul Executiv al liberalilor a stabilit o derogare de la statutul partidului în ceea ce priveşte vechimea, astfel încât Nicolae Ciucă să poată candida la funcţia de preşedinte. Statutul PNL prevede că orice membru al partidului poate candida la funcţia de preşedinte dacă are o vechime de cel puţin 5 ani. Ciucă s-a înscris în partid în octombrie 2020.

Preşedintele interimar al PNL Gheorghe Flutur afirmă că este nevoie de „înţelepciune, o maturitate şi un echilibru” să guvernezi într-o coaliţie, lăsând să se înţeleagă că îl susţine pe Nicolae Ciucă, care ar avea calităţile necesare pentru a-i conduce pe liberali.

„Nu am fost de acord ca aceste păreri diferite sau contre care apar public să se consume aici şi nu în coaliţie, până găsim un consens. Avem Congresul extraordinar de duminică, unul dintre principiile pe care premierul Nicolae Ciucă îl scrie în această moţiune este această fidelitate a guverna într-o mare coaliţie”, a declarat Gheorghe Flutur, vineri seară, la Antena 3.

El a subliniat că este nevoie de „înţelepciune”.„Îţi trebuie o înţelepciune, o maturitate şi un echilibru să guvernezi într-o astfel de coaliţie. Că avem păreri diferite despre creşterea economică, despre măsurile economice, putem să avem, numai că semnalul dat populaţiei este confuz şi să ştiţi că aştept, după ziua de luni, să fie mai multă coerenţă în special în comunicarea publică a măsurilor. Premierul anunţă de luni aceste măsuri, pachetul economico-social”, a adăugat el.

Flutur a afirmat că „toate declaraţiile acestea publice, dacă nu suntem atenţi şi confuzionăm şi mai mult populaţia, care şi aşa acum este stresată, nu mai înţelege nimic”, consemnează News.ro

Întrebat dacă i-a spus aceste lucruri şi fostului lider al PNL Florin Cîţu, Flutur a declarat: „Suntem în Congres extraordinar pentru că resetăm aceste lucruri. Adică încercăm să îmbunătăţim. N-am ieşit, pentru că am ieşit anul trecut noi, liberalii, suficient, vreo cinci luni, cu tot scandalul «festivalul democraţiei», nu ne-aţi văzut săptămâna asta cu acuze, dar e loc de mai bine, ca să vă răspund elegant, şi în comunicare şi în acţiune”.