administratie

Gheorghe Flutur: Am semnat Autorizația de construire a reţelei de gaze naturale pentru asocierea Boroaia – Fântâna Mare – Bogdănești

Președintele Consiliului Județean Suceava a explicat că este vorba despre un proiect în valoare de peste 20 milioane de euro. Reţeaua are o lungime de 103 km și sunt beneficiare peste 4.100 de locuințe. Pe de altă parte, Ghgeorghe Flutur a spus că a primit asigurări de la ANRE că săptămâna viitoare “vor da drumul la flacără” la cei care s-au racordat la gaz metan în Vatra Dornei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, joi, a treia Autorizație de construire pentru reţeaua de gaze naturale în județul Suceava, pentru asocierea Boroaia – Fântâna Mare – Bogdănești, un proiect în valoare de peste 20 milioane de euro, 103 milioane lei.  Reţeaua are o lungime de 103 km și sunt beneficiare peste 4.100 de locuințe.

“Acest program este finanţat prin Ministerul Dezvoltării și este cuprins în programul Programul Național de Investiții Anghel Saligny, un program care în județul Suceava finanțează 55 de primării. Recent, am mai autorizat localitățile Adâncata, Hințești, Salcea, Verești, Udești, Liteni și Fântânele. Aștept în continuare și celelalte localități să-și finalizeze documentația pentru că este o mare așteptare din partea populației”, a spus Gheorghe Flutur.

Acesta a reamintit  faptul că județul Suceava are programe pentru gazul metan în momentul de față de peste 270 de milioane de euro și, pe lângă cele 55 de primarii beneficiare ale acestui program, mai  sunt 4 localități beneficiare ale unui program european pentru gaz metan  – Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița.

“Tot joi s-a depus la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), solicitarea de aprobare a racordului la gaz metan a municipiului Vatra Dornei. În municipiul Vatra Dornei în acest an s-a construit o rețea de 30 km de aducțiune de gaze naturale, s-au făcut probele de presiune, gazul metan este ajuns la marginea orașului și, săptămâna viitoare, cei de la ANRE au spus că vor da drumul la flacără la cei care s-au racordat. Este important că se poate lucra și pe timp de iarnă la îngroparea conductelor de gaze naturale, în aşa fel încât toate primăriile beneficiare să valorifice timpul de lucru în perioada următoare”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Suceava

Print Friendly, PDF & Email