BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Germania riscă o PANĂ ELECTRICĂ majoră, din cauza caloriferelor și mașinilor electrice

Terorizați de teama că vor îngheța în locuințe din cauza crizei de alimentare cu gaze naturale, germanii riscă să împingă țara în direcția unei pene electrice de proporții. După ce vânzările de calorifere electrice au crescut spectaculos, un oficial a avertizat că rețeaua ar putea ceda, pentru că este subdimensionată pentru un astfel de scenariu de avarie.

Peter Lautz, șeful unei companii de utilități cu 170.000 de clienți a atras atenția că o creștere semnificativă a consumului de energie electrică pentru scopuri casnice, mai ales pe timp de iarnă, cât este vorba de încălzire, ar putea pune probleme grave rețelei electrice a țării.

Aproximativ 20 de milioane de gospodării din Germania se încălzesc cu gaz. Lautz avertizează că, dacă fiecare a doua gospodărie ar porni un radiator într-o zi rece de iarnă, acest lucru ar duce la un consum suplimentar de energie de 20 gigawați.

Panele de curent nu ar afecta doar gospodăriile private, ci ar afecta și infrastructura germană, inclusiv sistemele de plată în numerar, rețelele de telefonie mobilă și iluminatul stradal, a declarat Martin Kleimaier de la Asociația de Inginerie Electrică (VDE). Aceste rețele ar putea fi, de asemenea, oprite pentru perioade lungi de timp.

Un alt factor de risc îl reprezintă autoturismele electrice, pe măsură ce numărul acestora crește. Variatele luate în calcul de specialiști sunt sisteme modulare digitale, care să se decupleze local sau zonal, fără a pune în pericol marile rețele cu acoperire națională, potrivit RMX.