BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Germania: Prețul motorinei este mai mare decât cel al benzinei

Prețurile carburanților în Germania continuă să crească puternic. Motorina este acum mai scumpă decât benzina: la nivel național, un litru de combustibil Super E10 a costat duminică, în medie, 1,965 de euro, AvD a raportat luni. Acest lucru reprezintă o creștere a prețurilor la benzină de până la 15%. Motorina a fost chiar cu doi cenți mai scumpă decât Super, la 1,984 euro – prețul ei a crescut, așadar, cu 16%.

Prețul țițeiului a crescut, de asemenea, în mod constant, depășind acum 105 dolari pe baril. Se așteaptă ca prețul să crească la cel puțin 110 dolari pe baril în viitorul apropiat.

Prețul carburanților în Germania continuă să crească

Potrivit AvD în comunicatul său de presă, principalul motiv al creșterii prețurilor la carburanți și petrol este războiul dintre Ucraina și Rusia. Cu toate acestea, temerile legate de eșecurile în aprovizionare continuă, de asemenea, să împingă în sus prețurile la benzinării.

În acest moment, automobiliștii nu se pot aștepta ca prețurile la benzinăriile germane să scadă, se mai arată în comunicat. Clubul pornește chiar de la ipoteza că prețurile combustibililor vor continua să crească.

Mulți șoferi germani alimentează în Polonia

Deoarece benzina este în prezent mult mai ieftină în străinătate – de exemplu, în Polonia – decât în Germania, unii șoferi se gândesc să alimenteze la benzinării din străinătate. AvD explică faptul că această deviere este într-adevăr sensibilă și mai ieftină doar în cazuri excepționale. Acest lucru se datorează faptului că o călătorie lungă consumă, de asemenea, mult combustibil.

Există, de asemenea, o limită superioară pentru canistrele de rezervă. În canistre speciale de combustibil pot fi depozitați maximum 200 de litri de motorină și 20 de litri de benzină – în garaje mici. De asemenea, trebuie respectate anumite măsuri de precauție atunci când se transportă canistre de combustibil.

Sursa: AvD, ingermania.ro