EUROPAINTERNAȚIONAL

Germania face presiuni asupra UE pentru a dezvolta noi câmpuri de gaze ca răspuns la criza energetică

Bruxelles, 20 octombrie 2022 – Guvernul german dorește ca Uniunea Europeană să împingă țările să dezvolte noi câmpuri de gaze naturale ca răspuns la criza prețurilor la energie cauzată de invazia Rusiei în Ucraina, potrivit unor comentarii care au fost dezvăluite de Sueddeutsche Zeitung.

Comentariile germane la proiectul de concluzii ale summitului UE de astăzi de la Bruxelles includ o solicitare ca UE să „colaboreze cu țările care au capacitatea de a dezvolta noi câmpuri de gaze, ca parte a angajamentelor asumate în cadrul Acordului de la Paris privind clima”.

Germania a semnat o declarație în cadrul conferinței ONU privind schimbările climatice de anul trecut de la Glasgow, Scoția, prin care se angaja să pună capăt sprijinului pentru combustibilii fosili neîntreținuți, precum gazele și petrolul, și recunoștea că noile explorări de combustibili fosili ar crea active neutilizate și ar avea un impact negativ asupra veniturilor guvernamentale, contribuabililor și sănătății publice.

Silvia Pastorelli, responsabil de campania pentru climă și energie a Greenpeace UE, a declarat: „Forarea pentru mai mult gaz adâncește dependența pe termen lung a Europei de combustibilii fosili, iar consecințele vor fi mai multe secete, mai multe inundații și costuri mai mari ale energiei pentru decenii de acum încolo. Olaf Scholz ar trebui să știe mai bine, deoarece a trecut abia un an de când guvernul german a promis că nu va sprijini extinderea combustibililor fosili tocmai din aceste motive. UE ar trebui să reducă drastic risipa de energie și să accelereze introducerea energiei regenerabile, nu să renunțe la angajamentele privind clima.”