ECONOMIC

Gata, oficial! Frații Dedeman au cumpărat 30% din Farmacia Tei şi Bebe Tei. Tranzacția anului în București a primit undă verde de la Consiliul Concurențe

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin intermediul căreia Pavăl Holding, deținută de frații Pavăl, fondatorii Dedeman, a cumpărat 30% din Farmacia Tei şi Bebe Tei Investments Group.

Miercuri, 20 iulie 2022, Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care Pavăl Holding intră în acţionariatul companiilor Farmacia Tei şi Bebe Tei, potrivit news.ro.

În urma analizei desfășurate, autoritatea de concurență a stabilit că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a pieței şi că „nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a precizat Consiliul de Concurență.

Pavăl Holding, grup deținut de frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cumpără un pachet minoritar de 30% din acțiunile grupului Farmacia Tei și Bebe Tei. Fondatorii Dedeman vor controla firmele împreună cu Roxana Maftei – antreprenorul care a dezvoltat lanțul de farmacii,arata b365.ro.

Tranzacția anului în București

Farmacia Tei comercializează cu amănuntul, prin intermediul a 6 farmacii fizice – 5 farmacii în București și o farmacie în Constanța, atât produse farmaceutice, cât și produse parafarmaceutice.

Bebe Tei Investments Group comercializează cu amănuntul, prin intermediul a 5 magazine fizice (4 magazine în București și un magazin în Constanța), atât produse de îngrijire personală, cât şi produse destinate copiilor. Totodată, există și un magazin online, dar și o drogherie în Bucureşti.

În 2021, lanțul de farmacii Tei a finalizat cu afaceri de 872 de milioane de lei. O creştere cu 16% faţă de anul 2020, potrivit informațiilor transmise de oficialii companiei.

sursa:b365.ro