ACTUALITATELOCAL

Garda de Mediu a gasit tone de deseuri imprastiate pe teritoriul comunei Bilca

Urmare a unei sesizari transmise la Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Suceava privind depozitari neconforme de deseuri in mai multe locatii pe teritoriul administrativ al comunei Bilca, s-a efectuat un control de catre comisari ai G.N.M.-C.J. Suceava.

Cu toate ca s-au demarat activitati de salubrizare de catre autoritatea administrației publice locale, la fata locului s-au constatat depozitari neconforme de deseuri, astfel: pe amplasamentul fostului depozit de deseuri al comunei, din apropierea strazii Traian Braileanu, precum si in zona denumita „Ciresica” (MHC Bilca 2), pe malul stang al canalului/cursului de apa dintre microhidrocentrale.

 

S-au luat masuri imediate de remediere, in sensul ca s-a solicitat operatorului de salubrizare contractat ridicarea si transportul deseurilor in vederea eliminarii la depozitul ecologic aparținând CMID Moara (un prim transport de deseuri s-a realizat chiar in ziua controlului).

Prin actul de control incheiat s-au trasat masuri ferme cu termene de realizare in vederea salubrizarii zonelor afectate de depozitari neconforme de deseuri, concomitent cu ridicarea si predarea deseurilor operatorului de salubrizare contractat in vederea valorificarii/eliminarii legale a acestora.

Totodata, pentru faptul ca nu a luat masuri de prevenire a poluarii accidentale a mediului prin depozitari necontrolate de deseuri, reprezentantul legal al unității administrativ-teritoriale în cauză a fost sancționat contravențional cu amenda, în baza legislației specifice în vigoare.