GENERAL

Fug de încorporarea la razboi. Șapte bărbați au fost reținuți în Transcarpatia pentru că au încercat să treacă ilegal frontiera

Polițiștii de frontieră din Transcarpatia au reținut șapte bărbați care au încercat să treacă ilegal granița. Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei.

„În seara zilei de 19 noiembrie, la marginea localității  Velika Palady, la 800 de metri de graniță, militarii au oprit un autoturism VAZ 2101, în care, pe lângă șofer, mai erau șase pasageri, locuitori ai orașul Hust. Bărbații au recunoscut că toți plănuiau să treacă ilegal granița cu Ungaria”, se arată în mesaj.

Un alt bărbat a fost reținut la marginea localității Solotvino, la 80 de metri de graniță. El nu a putut da un răspuns clar cu privire la scopul aflării sale în preajma frontierei, însă, obiectele personale, documentele și gadgeturile împachetate cu grijă în polietilenă indicau intențiile ucraineanului în vârstă de 28 de ani. Urma să treacă râul Tisa, riscând să reînnoiască numărul celor care și-au pierdut viața, după ce au ales acest mod de trecere a frontierei ucraineano-române”, au transmis grănicerii.

Până acum, asupra tuturor celor reținuți  au fost întocmite protocoale cu privire la contravențiile administrative comise de aceștia, iar dosarele au fost trimise în judecată,arata bucpress.eu.