INTERNAȚIONAL

Franța va trimite obuziere autopropulsate Caesar în Ucraina

Ucraina va primi un nou transport de armament al Franței, inclusiv obuziere autopropulsate moderne, potrivit președintelui francez Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a declarat vineri, într-un interviu pentru Ouest-France, că țara sa va trimite Ucrainei sisteme de artilerie autopropulsate Caesar de 155 mm.

Întrebat despre criticile care deplâng slăbiciunile în livrările de armament din partea Germaniei și Franței, șeful statului a răspuns că fiecare își asumă responsabilitatea pentru echilibrele sale politice și nu mă amestec în viața politică de la unul la altul.

„Suntem foarte coordonați. Alaltăieri am vorbit cu cancelarul Scholz pe această temă. Noi livrăm în continuare echipamente substanțiale, de la Milan [rachetă ghidată antitanc] la Cezar și mai multe tipuri de arme. Cred că trebuie să continuăm pe această cale”, a declarat Macron.

Caesar este un sistem modern de artilerie montat pe camion dezvoltat de Nexter Systems.

Caesar este echipat cu toate sistemele necesare pentru o funcționare independentă, o cabină pentru a proteja echipajul de șase oameni de tun împotriva fragmentelor de obuze și a focului de armă de calibru mic, o rezervă inițială de muniție de 16 cartușe complete și instrumente pentru navigație, ochire, calcule balistice și ajutoare de comandă. Sistemul a fost conceput special pentru a satisface cerințele de sprijin de foc ale forțelor de desfășurare rapidă.

sursa articol: defence-blog.com