BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Franța trimite tancuri și vehicule blindate către România. „Orice atac deliberat împotriva infrastructurii critice a Aliaților va fi întâmpinat cu un răspuns unit și hotărât”

NATO își va întări prezența militară pe frontul estic prin desfășurarea de vehicule blindate de infanterie și tancuri Leclerc din Franța în România în următoarele săptămâni, a anunțat marți ministrul său pentru Forțele Armate, conform AFP.

„Vom continua, de asemenea, să ne consolidăm postura de apărare în Lituania”, cu desfășurarea avioanelor de luptă Rafale pentru a asigura poliția aeriană, „și în Estonia unde va fi desfășurată o companie de infanterie ușoară întărită” în 2023 echipată cu vehicule Griffon, adică o sută de oameni suplimentari, a anunțat ministrul francez pentru forțele armate.
În februarie, Franța și Belgia confirmau desfășurarea unității militare în România pentru construirea unui grup tactic al NATO, conform aceleași surse.

500 de militari cu vehicule blindate pentru forțele armate române

Franța va desfășura, în cadrul Forței de reacție rapidă, pe teritoriul României 500 de militari cu vehicule blindate şi dispozitive de luptă, a preciazat generalul Thierry Burkhar, şeful Statului Major al armatei franceze.
Președintele României declara în luna martie că ”NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România”

Conform secretarului general Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat. Franța va fi națiune cadru, sigur vor fi negocieri pentru a decide cine mai trimite trupe în cadrul grupului”, a declarat Iohannis.
”Românii pot sta liniștiți. România este apărată de cea mai mare alianță”, a mai adăugat liberul țării.
Tot marți, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că aliații sporesc securitatea în jurul instalațiilor cheie, luând măsuri suplimentare pentru consolidarea rezistenței și protecția infrastruscturii critice. „Orice atac deliberat împotriva infrastructurii critice a Aliaților va fi întâmpinat cu un răspuns unit și hotărât”, a avertizat marți Stoltenberg