BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Franța renunță la certificatul de vaccinare Covid și la majoritatea restricțiilor, înainte de alegerile prezidențiale

Franța renunță la certificatul de vaccinare Covid. Oamenii nu vor mai fi nevoiți să-l prezinte pentru a putea avea acces la locurile de desfășurare a evenimentelor.

S-au schimbat regulile în Franța, cu aproximativ o lună înainte de alegerile prezidențiale. Regulile care impun ca oamenii să prezinte un paşaport cu vaccinul COVID-19 pentru a avea acces la locurile de desfăşurare a evenimentelor vor fi ridicate în Franţa pe 14 martie.

„Situaţia sanitară se îmbunătăţeşte”, a declarat premierul francez, Jean Castex, joi, la televiziunea TF1.

De asemenea, măştile de faţă nu vor mai fi necesare afară, în Franța, începând cu 14 martie, cu excepţia transportului public, potrivit Reuters. Jean Castex a anunţat „sfârşitul purtării obligatorii a măştii sanitare în toate spaţiile unde această reglementare încă se aplică”, „adică mai degrabă în spaţiile închise”.

Al cincilea val al pandemiei de COVID-19 este în declin în Franţa de mai multe săptămâni. Reflectând scăderea incidenţei medii din ultimele şapte zile, numărul noilor infectări a fost miercuri seară de 53.152, un nivel mult mai scăzut decât cele peste 70.000 de infectări raportate în urmă cu o săptămână.