GENERAL

Fragmentul în care șefa Comisiei Europene spune că 100.000 de soldați ucraineni au murit în război, șters dintr-un mesaj video publicat și apoi repostat pe Twitter Citeşte întreaga ştire: Fragmentul în care șefa Comisiei Europene spune că 100.000 de soldați ucraineni au murit în război, șters dintr-un mesaj video publicat și apoi repostat pe Twitter

De pe contul de Twitter al șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dispărut un fragment dintr-un mesaj video în care susținea că peste 20.000 de civili și 100.000 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei au murit deja de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Miercuri dimineața, 30 noiembrie, un fragment din discurs a fost publicat pe contul de Twitter oficial de Președintele Comisiei Europene, în care Ursula von der Leyen a afirmat că pierderile Ucrainei în războiul cu Rusia s-au ridicat la 100.000 de militari și 20.000 de civili.

„Invazia rusă a Ucrainei a adus moarte, devastare și suferințe nespuse. Cu toții ne amintim de ororile din Bucha. Se estimează că peste 20.000 de civili și 100.000 de militari ucraineni au au fost uciși până acum. Rusia trebuie să plătească pentru crimele sale teribile, în special pentru crima de agresiune împotriva unui stat suveran”, a spus von der Leyen. Textul discursului a fost publicat și pe site-ul Comisiei Europene.

Câteva ore mai târziu, Tweet-ul a fost șters și a fost publicat unul nou, cu un videoclip al discursului din care a fost decupat un fragment, cel cu declarația despre 100.000 de militari ucraineni morți și 20.000 de civili.

De asemenea, partea corespunzătoare a textului a dispărut din discursul de pe site-ul oficial al CE.

sursa:libertatea.ro