ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Foto/Voluntar din Texas în Vama Siret: Mă bucur ca pot fi de ajutor. Mulți refugiați știu limba engleză ceea ce este îmbucurător

Boyd Hatchel din Texas este voluntar în Vama Siret de mai bine de două săptămâni. Nu este pentru prima oară când a ajuns în România așa că a învățat să vorbească limba română și se descurcă foarte bine.

A mai avut acțiuni de voluntariat în perioada 1994-1996 iar apoi a revenit cu familia în 2000. Îi place țara noastră cu tot ce are ea: oameni, cultură, climă și natură. În calea refugiaților ucraineni a venit cu o echipă de la Biserica Baptisă din Texas.

Dar în Vama Siret sunt prezente organizații din Cipru, Grecia, Italia, Islanda, Anglia dar și din țara noastră.

,,Voi ajuta aici o lună de zile refugiații din Ucraina.

Sunt din Dallas iar România este pentru mine o țară prietenoasă:oamenii sunt ospitalieri, vremea e cu toate anotimpurile ei, Le oferim ceai,cafea, alimente,apă, biblii și chiar le punem la dispozție dspozitive pentru reîncărcarea telefoanelor. Am colaborat cu oameni din aproape toată România în perioada când am fost în țara dumneavoastră.  În 2000 am venit cu familia și am locuit 5 ani. Ne-am făcut prieteni în mai multe orașe:București,tulcea,constanța,Suceava și

 Brăila.  Aici oammenii sunt deschiși, ospitalieri, te invită să îi vizitezi. În momentul când am auzit că au început să vină refugiați din Ucraina am discutat la Biserica Baptisă în Texas și am decis să venim să ajutăm. Lucrăm foarte bine cu Biserica din Calafindești și Betleem din Suceava.  În grupul meu sunt și trei persoane care vorbesc limba rusă și ne este destul de ușor să colaborăm cu refugiații. Există și o strânsă colaborare cu organizațiile de voluntariat  din țări străine și din Romania prezente aici dar și cu celelalte biserici.  Apreciez pompierii militari care ajută foarte mult și cară inclusiv, bagajele refugiaților. Mă bucur că pot fi de ajutor. Am constata că mulți refugiați vorbesc limba engleză cea ce este îmbucurător,, ne spune Boyd Hatchel,originar din Dallas.