BREAKING NEWSECONOMICULTIMA ORĂ

Foto/Video/30 de ani de patronat în județul Suceava

Patronatele IMM din Judeţul Suceava au sarbatorit ieri sera, Gala Oamenilor de Afaceri din judet. Evenimentul festiv a avut loc, la  restaurantul Balada al unitatii hoteliere cu acelasi nume. Sun sigla 30  de ani de activitate in sprijinul mediului de afaceri din România, gala din acest an a reunit oameni de afaceri,politicieni dar si organizatii patronale ale mediului de afaceri. Nu a lipst președintele CNIPMMR, Florin Jianu, presedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  Cuvântul de deschidere a fost dat  de Liliana Agheorghicesei, președinte al patronatelor din judet.
Evenimentul a fost organizat de Patronatele Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava.
Evenimentul a fost deschis – la propunerea Lilianei Agheorghicesei, președintele Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri – cu un moment de reculegere în memoria acelor antreprenori care au trecut la cele veșnice din cauza pandemiei.  De altfel, Liliana Agheorghicesei a și menționat că ultimul eveniment de acest gen a avut loc la Suceava în 2019 iar în 2020 și în 2021 nu au fost organizate astfel de evenimente din cauza contextului pandemic. Luând cuvântul la începutul Galei Oamenilor de Afaceri 2022, Florin Jianu
mulțumit  Lilianei Agheorghicesei pentru organizarea excelentă și, parafrazând un cunoscut citat cum că “În spatele unui om de succes se află o femeie puternică”, a remarcat că în spatele succesului Lilianei Agheorghicesei este soțul acesteia, Dan pe care l-a salutat și căruia i-a remarcat diplomația cu care s-a implicat pentru a-și susține soția. Ulterior, Florin Jianu a reluat afirmațiile pe care le-a făcut la o precedentă conferință de presă organizată tot vineri, cu privire la câteva probleme ce sunt intens discutate în spațiul public. Prima este reproșul față de politica Olandei cu privire la Schengen și poziția sa. A doua este legată de chestiunea creșterii salariului minim pe economie. Față de aceasta, Florin Jianu a spus că ar trebui să așteptăm ca astfel de măsuri să fie luate după ce trece iarna. Iar asta pentru că trebuie să se aștepte mai întâi a se vedea în ce măsură vor putea firmele să plătească măcar salariile la nivelul actual.
Președintele CJ Suceava , Gheorghe Flutu a felicitat  organizatorii – dar și pe Florin Jianu  și căruia i-a mulțumit pentru implicare și pentru că este un prieten al zonei. Președintele CJ Suceava a făcut o trecere în revistă a situației actuale, a unor demersuri guvernamentale – inclusiv majorarea pensiilor și al unor investiții care sunt în derulare la nivel de județ. A făcut trimitere la faptul că sunt preocupări continue legate de aeroport și de faptul că va fi un trafic de peste 700 de mii de pasageri. Nu în ultimul rând, s-a referit la situația de la granița cu Ucraina.
Pe de o parte, a spus că va fi cât mai curând fluidizat traficul prin deschiderea PTF Vicov, chiar dacă pentru autovehicule cu masă maximă autorizată de 3,5tone. Referitor la asta a spus că sunt demersuri avansate pentru ca să se aprobe prin memorandum în Guvern să se poată finanța o centură pentru Vicov ca în acest fel să fie deviat traficul greu, să fie facilitat traficul greu prin PTF Vicov și să se descongestioneze traficul de la PTF Siret.
Pe de altă parte, el a spus că are informații certe cu privire la reconstrucția Ucrainei și la faptul că inclusiv județul Suceava va avea o oportunitate în acest sens.
Intre firmele care au implinit 30 de ani de activitate s-a aflat si Radio Top si care a primit diploma de excelenta.
Miinistrul Daniel Cadariu a aratat  legat de conflictul de la granița României, el a adus în discuție măsura luată de Guvern privind subvenționarea tarifului la energie. De asemenea,  Cadariu a declarat, printre altele, că unul din cele mai de succes programe ale ministerului pe care îl conduce este ”Femeia Antreprenor”. A încheiat cuvântarea spunând că îi felicită pe cei de față pentru că sunt ”eroi” și pe ei se bazează dezvoltarea județului.