ACTUALITATEBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Foto/Video/Regal Folcloric la Târgul de Toamnă ,,Produs în Bucovina,,

Au fost patru zile de Regal Folcloric la Târgul de Toamnă ,,, Produs în Bucovina,,,  care s-a desfășurat în perioada 13-16 octombrie 2022 pe Esplanda Iulius Mall din Suceava.  Formații artistice profesioniste si de amatori au urcat pe scena special amplasata pentru acest eveniment unde au sustinut  momente folclorice inedite care au incatat publicul prezent.

Regalul folclirc cucu soliști renumiți, dar şi din noua generaţie.  Sectiunea de folclor a Targului de Tomana a adus patru zile pline de farmec, pasiune și bucuria de a fi împreună prin intermediul cântecului și dansului popular.

Și de aceasta data, Ansamblul Artistic ,,Ciprian Porumbescu,, din Suceava a  a impresionat prin frumusețe, tradiție și pasiunea pentru cantec si dans.

Târgul de Toamnă a continuat  să aibă și o natură culturală: organizatorii încearcă să adreseze programele Târgului pentru un public cât mai larg din oraș și din zonă. ,, Fanfara Trandafirul,, din Calafindești,,, Grupul vocal ,,Dor de la Humor,, Secția Gura Humorului a Școlii Populare de Artă ,,Ion Irimescu,, din Suceava, Vasile Soporan si Formația de Jocuri Populare Tradiționale de la Frata, județul Cluj, Vasile Ungureanu și Grupul folcloric ,,Obcina Stânișoarei,, din Mălini, Huțulii de la Moldovița, ,Grupul Folcloric ,,Bogdana,, din

 

Bogdănești, Grupul Folcloric,, Flori Vicovene,, Grupul de la Poieni Solca, Grupul Folcloric ,,Dor,, de la Moara, Grupul Folcloric,, Meciesii, din Cornu Luncii, Fanfara de la Sfântu Ilie Grupul Folcloirc ,,Străjăncuța,, din Straja sunt doar o parte din formațiile care au susținut momente folclorice la ediția din acest an a Târgului de Toamnă.

Târgul tradițional din acest an a fost unul bogat:  meșteșugari, comercianți și mici producători locali și din zonă  au putut  oferi produsele vizitatorilor. Nu au lipsit producatorii si mesterii populari reuniți în cadrul Asociațeii ,, Produs din Cluj,,.

 

,,Puterea de cumpărare a românului a scăzut. Față de acum vreo 3-5 ani nu am vândut produse încât să putem spune că a fost o expozitie cu vânzare benefică pentru mine,, ne spune unul dintre producătorii locali.

Dar și prețurile au fost mai ridicate la produse dat fiind lanțul scumpirilor.

Reporter Ce v-a atras la târg? Ce ati cumpărat?

Suceveancă: Am cheltuit 88 de lei pe mai nimic:ceva brânzică, o cutie mică de smântână, o felie tobă și o bucățică d e lbăr. Multă lume care cheltuie bănuții, alții câștigă……Cam scump… Să vedem la anul.