ACTUALITATEBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Foto/Video/Pilotul Marcel Iliese a fost înmormântat cu onoruri militare. Patru avioane au survolat cerul. Un sat întreg, familia și zeci de prieteni l-au condus pe ultimul drum

Durere fără margini. Pilotul Marcel Iliese a fost înmormântat cu onoruri militare in cimitirul din satul natal Arbore. Patru avioane dintre care un avion militar Spartan și trei civile au survolat cerul pe traseul biserică-cimitir în semn de respect pentru cel care a fost un profesionist în aviața militară și civlă.Primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc a declarat astăzi, că pilotul Marcel Iliese va fi făcut cetațean post-mortem al comunei. În acest sens, va iniiția un proiect de hotărâre urmand a fi aprobat în ședința Consiliului Local/

Un sat întreg,familia și zeci de prieteni l-au condus pe ultimul drum. pe cel care până mai ieri, fusese un  cadru militar activ și pilota avioane militare și îi învăța pe civil să urce la Cer după ce a ieșit la pensie.

Pe alocuri, și cerul a plâns  atunci când sicriul purtat pe brațe de militari de la Unitatea Militară Vânători de Munte din Vatra Dornei a fost scos din biserică din comuna Arbore. Slujba de înmormântare a fost oficiată de doi preoți. Alaturi de familia îndoliată au ținut sî fie localnici, colegi de zbor,colegi de școală  și prieteni. Nu au lipsit autoritățile locale inclusiv, primarul Dan Tiperciuc.

Un om de excepție a plecat pe un drum fără întoarcere.

Pilotul Marcel Iliese, cel care a murit duminică seara în accidentul aviatic de la  Hurjuieni, județul Suceava, este locotenent comandor în rezervă și instructor de zbor.

Marcel Iliese este unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România. Este fost pilot militar și de linie, pilot de elicopter, considerat unul din cei mai experimentați piloți din România.

Elevul era arhitectul și inginerul constructor Bogdan Adomniței, fratele fostului ministru al Educației Cristian Adomniței. Acesta își achiziționase recent un avion și urma cursuri de pilotaj.

 

 

,,  Suntem triși și toți  în primul rând am venit  pentru a-l onora pe pilotul Marcel Iliese, cetățean al comunei noastre  și  să mângâem familia îndurerată. Această profesie înseamnă un anumit risc pe care și l-a asumat.  Nu a  trăit foarte mult timp în Arbore dar arborenii l-au cunoscut și el a iubit foarte mult această localitate a părinților lui. Ei s-au întors în Arbore după ce au trăit în alte localități. Studiile și le-a făcut în localități din țară, condiții a avut peste tot  dar a iubit localitatea Arbore. Era un român adevărat, își iubea țara pentru care cu siguranță, dacă doamne ferește  s-ar fi întâmplat ceva, s-ar fi urcat din nou pe un

MIG…Iubea țara, iubea tradițiile și mai ales istoria. Puțini dintre dvr. știți că este cel care a salvat manuscrisele lui Toader Hrib. Le-a găsit pe internet și le-a cumpărat și apoi le-a pus la dispoziție tuturor. A fost un mare colecționar, facând aceasta pentru dragostea față de istorie și neam,, spunea unul din preoți la cimitir după ce sicriul a fost coborât în groapă.

,, Comuna Arbore este astăzi, în doliu, Un fiu a satului a plecat La Ceruri, spre înălțimi acolo unde lui îi plăcea cel mai mult. Cerul i-a fost prieten o viață întreagă  și într-o zi fatidică s-a hotărât să-l păstreze acolo. Te vom păstra în sufle drept un ammbasador al comunei noastre!Odihnă veșnică și putere familiei,, este mesajul edilului comunei.

 

Marcel Iliese a fost  model de onoare şi demnitate militară si civila, sursă de admiraţie şi respect pentru tinerele generaţii. Dăruit cu pasiunea pentru zbor, şi-a modelat întreaga viaţă după principii ferme şi idealuri înalte.

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească!