ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Foto/Video/O delegatie de congresmeni americani in vizita la Vama si tabara mobila de refugiati din Siret. Au ajuns doar pana la hotarul cu Ucraina

O delegatie de congresmeni americani s-au aflat astazi, intr-o vizita in Vama Siret dar  si la tabara mobila de refugiati ucraineni din orasul Siret. Americanii purtau in piept insemne cu culorile steagului Ucrainei.

Potrivit prefectului județului, Alexandru Moldovan, este vorba de o delegatie de sase congresmeni din Statele Unite ale Americii care au vizitat Vama Siret. Acestia au purtat discutii cu reprezentantii institutiilor implicate in exodul refugiatilor din Ucraina intre care  politie de frontiera, sanatate si institutia Prefectului județului.

In program delegatia avea inclusa si o vizita la tabara mobila de refugiati.

,, Au venit sa vada cum ne-am organizat aici si sa multumeasca autorotatilor si societatii civile pentru sprijinul acordat refugiatilor si  sa transmita un mesaj de solidaritate poporului roman dar si celui ucrainean,, a spus Moldovan.

,, In primul rand să arătăm sprijinul USA fata de poporul ucrainean dar și sa mulțumim ajutorului dat de romani. Ne-am întâlnit ieri cu primul ministru și cu ministrul de interne azi. Am fost la Mihail Kogălniceanu, baza militara unde România și armata USA  se pregătesc pentru ce ar putea urma pe viitor. Sunt impresionat de ajutorul pe care romanii l-au dat famiilor disperate,, a spus unul din congresmenii americani, cel mai in varsta dintre oficiali.

Initial, oficialii din Statele Unite ale americii nu au vrut sa faca niciun fel de declarate,surse din anturajul delegatie sustiand ca nu erau incluse pe ordinea de zi declaratii facute presei.