Peste 1000 de credincioși au fost prezenți duminică la hramul Mănăstirii Sihăstria Râșcăi prilejuit de sărbătoarea Sfântului Ioan de la Râșca și Secu, episcopul Romanului, principalul ocrotitor al Mănăstirii Sihăstria Râșcăi.
Situat în mijlocul pădurii, complexul monahal a fost locul unde credincioși din zonă dar și din țară au ținut astăzi, să ajungă să se roage și să se închine la moaștele Sfinților Modest și ale Sf. Lazăr cel a patra zi Inviat.
Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. A fost prezent și Arhim. Nectarie, starețul Mănăstirii Ano-Xenia din Volos, Grecia. Scena aleasă pentru momentul religios a fost la marginea pădurii în așa fel încât o parte din cei prezenți s-au putut refugia să stea la umbră.
Aglomerație la pachetele cu mâncare
Distincții în timp ce deja era aglomerație la căsuța cu pachete
La finalul slujbei, ÎPS Calinic a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Ioan de la Râșca și Secu” unor fețe monahale și bisericești ca semn al prețuirii și recunoștinței pentru meritele deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștin-ortodoxe românești.
Între cei carora le-a fost acordat acest ordin se afla: arhimandrit Paraschiv Dabija, arhimandrit Nectarie Clinci, preotul Constantin Oprea, protopop Ionel Maloș, preot Adrian Dulgheriu si preot Aurel Goraș.
IPS Calinic a citit o rugăciune de dezlegare, rugăciune pe care IPS Teodosie ar fi spus-o în genunchi alaturi de credincioși si fără a sta cu ochii pe o carte bisericească.
IPS Calinic le-a sugerat credincioșilor prezenți să facă donații pentru lucrările de la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi pentru că în acest mod este legătura dintre
You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
rugăciune și sfinți mult mai strânsă. Mai mult, înalta față bisericească le-a explicat credincioșilor că a scris cărți religioase și i-a îndemnat să le cumpere.
You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
IPS Calinic a arătat că într-una din lucrări are chiar și un ACATIST pe l-a conceput în perioada cât a fost episcop vicar la Iași. Solicitarile IPS Calinic vin la cateva zile de la conntractul semnat de catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor si CNI,contract prin care Ministerul Dezvoltării aloca suma de 100 de milioane de lei
pentru consolidarea și reabilitarea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou. Sume uriașe au fost alocate Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de către Consiliul Județean Suceava. Nu trebuie omis faptul că și primăriile aloca bani bisericilor din județ. Mai mult, in timp ce sunt credincioși simpli, cu o brumă de bani în buzunar care ajung la biserici si manastiri prin sacrificii pentru a se ruga si inchina, IPS Calinic are parte de mese bogate și potrivit unor surse ,,manâncă înghetată din cupa de cristal,,. Luxul si opulența este specific lui IPS Calinic.
Nu a existat în cuvântul de învățătura al arhiepiscopul Sucevei despre viața grea a majoritatii oamenilor și nici de sumele uriașe pe care le închide Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și nici despre cele două palate care se ridică lândă sediul aceleaiși arhiepiscopii.
Credincioșii veniți să asculte o slujbă religioasă, au început să plece în momentul în care IPS Calinic le vorbea de ,,teza de licență,,.
Polițiști și jandarmi au avut grijă ca traficul rutier să nu se blocheze si să nu se înregistreze situații neplăcute.
1700 de pachete au fost împărțite credincioșilor iar la masa respectiv ,, agapa frățească,, din incinta Complexului Monahal se intra doar pe bază de LISTA. În încercarea de a afla cum este cu lista persoanelor care au acces în interior, un bărbat și o femeie,aceasta din urma coafată la păr, ce erau țintuiți la ușă s-au arătat deranjați. Se putea vedea pe hârtie ca persoanele care erau lăsate să intre aveau locuri speciale la mese. De altfel, în pregătirea AGAPEI FRĂȚEȘTI pe lângă măicuțe se mai aflau câteva cucoane aranjate la păr.
Oameni simpli dar cu credința în Dumnezeu au ținut astăzi să ajungă la mănăstirea din pădure. S-au rugat și închinat și speră ca rugăciunile lor să le fie îndeplinite.
Hramul sfântului lăcaș este sărbătorit în fiecare an la 30 august, ziua de cinstire a Sfântului Ierarh Ioan de la Râșca și Secu, Episcopul Romanului. În acest, hramul a fost ținut cu o mai devreme.