CULTURĂULTIMA ORĂ

Foto/Video/Festival de Datini si Obiceiuri de Iarna pe stil Vechi in Drăgușeni. Un spectacol de culoare a mascaților și cetelor de uratori si colindatori

Festival de Datini și Obiceiuri de Iarna pe stil vechi în comuna Drăgușeni, astazi, 13 ianuarie 2023. Sute de mascați, uratori și colindatori și-au dat întâlnire  la cumpana dintre ani, pe stil vechi pentru a marca noul an.  Alaturi de conducerea Primăriei s-au aflat vicepreședintele CJ, Neculai Barbă,primarul orașului Fălticeni, Catalin Coman,  directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, subprefectul Cristian Șologon, și edili ai formațiilor participante.

Evenimentul a devenit deja o tradiție, iar alaturi de cetele și grupurile din Drăgușeni, Corlata, Mălini, Bogdănești, Vadu Moldovei, Paiseni-Cornu Luncii  Fantanele,  Ostra, Dolhești, s-au aflat și grupuri din Miroslăvești, Răucești și Ruginoasa.

 

Edilul comunei Drăgușeni, Vasile Lică Cepoi a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți, autorităților locale și județene pentru implicare.

 

Festivalul a inceput cu parada cetelor cu sute de urși, de capre, malanci,  colindatori, de irozi și de caiuți din localitatile participante.

 

Spectacol maraton, plin de culoare si dinamism

Cel mai in varsta urator are 80 de ani, fiind originar din Dolhești. Spune ca este in grupul de uratori de peste 30 de ani.