Romanii au ca destinație pentru vacanțe între țările preferate si Turcia. Țara care se întinde pe două continente a fost și este, conform agențiilor de turism, una din destinațiile preferate ale europenilor și, inclusiv, pentru mulți români. Ca și Grecia, statul turc se bazează într-o proporție importantă pe veniturile din turism.
You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Când vine vorba despre locuri de vizitat, Turcia este o țară care oferă multe oportunități turiștilor, fie că vorbim despre obiective istorice, de peisaje sau plaje care te vrăjesc pur și simplu cu frumusețea lor. Află, în continuare, care sunt cele mai deosebite locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ți-ai planificat următoarea vacanță în Turcia.
În ultimii ani, Turcia, a cărei capitală este Ankara, nu Istanbul, așa cum cred majoritatea străinilor, a devenit populară în rândul turiștilor pentru plajele sale, dar și pentru cultură, spa și îngrijire medicală.
You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
În mare parte, turismul din Turcia se bazează pe o varietate de situri istorice, dar și pe stațiunile de pe litoral, de-a lungul coastelor sale din Marea Egee și Marea Mediterană.
Printre cele mai vizitate orașe din Turcia se numără Belek, Alanya, Kemer, Marmaris, frumoasa Fethiye, Bodrum și Ceșme, în frunte cu Antalya, o stațiune turistică de pe riviera turcească. Ceea ce face acest oraș cu adevărat deosebit este faptul că iarna se poate schia în Munții Taurus care înconjoară orașul, după care se poate face o baie în apele mării.
O altă destinație pe care turiștii o adoră atunci când vine vorba de Turcia este capitala culturală a țării – Istanbul.
Orașul, numit în antichitatea greacă Byzantion, iar mai apoi Constantinopol, nu este faimos doar pentru bogăția sa culturală, ci și pentru numeroasele obiective turistice antice, medievale și noi, precum și pentru locurile de distracție care fac ca viața de noapte să fie în toi.
Agențiile de turism au o oferta destul de varianta pentru a atrage turiștii romani. Cu avionul sau cu autocarul, romanii prefera sa ajunga in Turcia.
Palatul Dolmabahce, Moscheea Albastra, Vechiul Hipotrom, Biserica Sfanta Sofia și Palatul Topkapi sunt obiectivele care nu lipsesc din programul agențiilor de turism. In preferințele romanilor se afla si croaziera pe Bosfor.
You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Palatul Dolmabahce-comoara sultanilor,cea mai mare și luxoasă reședință din Turcia, situata pe malul Bosforului, simbol al opulenței orientale a celor șase sultani care l-au locuit,combinata cu rafinamentul occidental. Construit pentru sultanul Abdulmecit, care mută reședința de la Topkapi la noul palat, acesta imbina mai degraba multe elemente franceze si austriece decat cele din 101 de nopți, semn al dorinței noilor sultani de aproapiere de Occident
In Croaziera pe Bosfor, puteți afla câteva din poveștile pe care valurile ni le pot spune .Turiștii se bucură nu numai de priveliștea minunată dar și de structurile monumentale. ,,Bosforul leagă Asia și Europa, făcându-l unul dintre cele mai importante locuri geografice din lume. Când călătoriți pe Bosfor cu barca sau vaporul merită întotdeauna să priviți minunile naturale și structurile istorice care îl înconjoară. ,, spune Sorin Gabriel Ailenei, ghid al agenției Inter Tour Bacău.
Dinspre mare poți admira măreția Palatului Dolmabahce. Și grădinile. Și porțile alea care seamănă cu mileurile croșetate de bunicile noastre. Dupa ce palatul Topkapi a devenit neincapator, sultanul Abdulmecid si-a construit un alt palat pe malul Bosforului, cu o arhitectura asemanatoare palatelor europene. Astazi palatul este muzeu.
Turnul Galata, Turnul Fecioarei,Podul Bosfor, Palatul Beylerbey dar și alte obiective așezate pe ambele maluri. Croaziera cu vaporul este ceva care nu trebuie ratat.
Pe ambele maluri ale orasului casele se inghesuie ca albinele intr-un stup, confirmand parca faptul ca Istanbulul e unul din cele mai aglomerate orase din lume.
Departe, in zare, se vad cateva vaporase pe luciul apei, fiecare avand drumul sau, fie spre Marmara, spre Insulele Printului, fie spre Bosfor.
Pe drumul de intoarcere in croaziera pe Bosfor aruncam o ultima privire fiecarui locsor pentru a-l putea pastra in cutiuta cu amintiri…