GENERAL

Foto/Video/Covoarele turcești țesute manual cresc în valoare cu cât sunt mai vechi. Turiștii romani viziteaza fabricile de profil din Turcia

Covoarele turcești țesute manual cresc în valoare cu cât sunt mai vechi. Turcia este cunoscută în întreaga lume pentru covoarele sale frumos lucrate. Fabricarea de covoare turcesti este o formă de artă antică care se întinde până în secolele XII și XIII.

Turiștii români vizitează fabrici de covoare din Turcia în timp ce sunt în vacanțe. Una din opțiunale puse la dispoziție de agențiile de turism din România atunci când vrei să te înscrii în concedii este și vizita o o astfel de unitate economica. Tehnicile de împletitură manuală a covoarelor turcești au rămas cam aceleași peste tradiția veche de 1000 de ani. Ceea ce s-a schimbat, totuși, este invenția mașinilor care pot produce în masă covoare.

Chiar dacă și Turcia este măcinată din punct de vedere economic,  încă sunt agenti economici care caută să facă față problemelor.

Alina este mandra ca este romanca si reprezinta una dintre fabricile de covoare din Districtul AVANOS.

Turiștilor li se prezinta tehnologia de țesut manual atat  din lana cat si  covoare din mătase. Femeile au fost primele țesătoare de covoare și această tradiție a continuat în Turcia până în prezent. Pentru covoarele lucrate manual, țesătoarele sunt aproape în totalitate femei.ovoarele turcești vin într-o mare varietate de tipuri, stiluri, culori, modele și tehnici de țesut. Cea mai mare distincție este în tehnica de țesut.  Coconii de viermi de mătase și firele de mătase pe care le produc, vopsite cu culori naturale.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Turistii romani sunt invitati apoi sa viziteze o sala de expozitii care poate fi si cu vânzare. Negocierea de la mii de euro poate ajunge la cateva sute.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Turcia este cel mai mare producător și exportator de covoare din lume. Producătorii turci de covoare își exportă produsele în peste 160 de țări din lume. Cele mai importante țări importatoare de covoare fabricate în Turcia sunt SUA, Arabia Saudită, Germania, Irak, Marea Britanie, Libia și Egipt.

Exporturile de covoare ale Turciei în 2018 au fost de 1,9 miliarde USD. Numai pentru SUA valoarea în 2018 a fost de 526 milioane USD.

Exporturile Turciei reprezintă 37.9% din exporturile mondiale pentru acest produs, clasamentul său în exporturile mondiale este 1.

În 2019, valoarea totală a covoarelor exportate de Turcia este de 2,11 miliarde USD.

Cel mai important oraș producător și exportator de covoare din Turcia este Gaziantep. Producătorii de covoare moderne și producătorii de covoare fabricate cu mașini din Turcia, situate în cea mai mare parte în acest oraș din sud-estul Turciei.