ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Foto/Video/Coloane de mașini pe kilometri buni la Vama Siret. Traficul spre Ucraina se desfășoară cu dificultate.Noaptea trecută, Vama Porubne a fost închisa

Coloane de mașini pe  kilometri buni spre Vama Siret dinspre Siret.  Traficul rutier spre Ucraina se desfășoară cu dificultate după ce noaptea trecută partea ucraineană a închis Vama Porubne între orele 22.00 și 6.00.  Astfel încât nici convoaiele umanitare nu au mai trecut spre Ucraina, O astfel de decizie a părții țării vecine a făcut ca se înregistreze un blocaj în traficul de la frontieră.

Autoritățile române însă nu au dat un comunicat oficial față de situația

https://www.facebook.com/stiridinbucovina/videos/288462700140108

Mulți ucrainenii se întorc acasă după ce au plecat din calea războiului însă sunt și zeci de tiruri încărcate care se deplasează spre Ucraina. Disperare și nervi pentru toți cei care așteptau de ore bune să treaca vama. Mai mult, în Ucraina a fost dat un act normatic care le permite ucrainenilor care aduc mașini din țări UE să nu plătească taxe astfel, că vecinii noștri  aduc deja, autoturisme pe platformă urmând să le înmatriculeze în țara natală.

Intre ucraineni se numără și mămicile care au alături un bagaj și copii. Nici nu mai au cuvine pe drumul de întoarcere spre casă pentru că nu știu ce vor găsi acasă.

Un copil în spatele mamei își trage bagajul. Sunt obosiți de drum dar sunt hotărâți să se întoarcă în Ucraina.  Voluntarii aflați în Vama Siret îi ajută să care bagajul până la frontieră. Voluntarii prezenți aici nu renunță la a oferi ajutor si sprijin. Sunt lacrimi de întoarcere în țara natală. Cuvintele sunt însă mult mai puține sau deloc. Mulți ucraineni preferă tăcerea.  Nu au ales să rămână peste hotare chiar dacă au avut oportunități.

Lacrimi la întoarcere. Copilul care trage un troller spre

Poliția asigurră fluidizarea traficului însă dacă pe partea română autoritățile se mișcă ceva mai repede, traficul era astăzi destul de încetinit pe partea ucraineană.