ACTUALITATEBREAKING NEWSGENERALULTIMA ORĂ

Foto/Video/Autotehnorom, firma care se ocupa de modernizarea drumului mortii, a adus peste noapte indicatoare de avertizare. Au fost tăiați si copacii pentru vizibilitatea șoferilor

Autotehnorom, firma care se ocupa de modernizarea drumului mortii, a adus peste noapte indicatoare de avertizare. Au fost tăiați si copacii pentru vizibilitatea șoferilor. Societatea condusa de Ion Vasile Rîpan, a inceput lucrarile in urma cu  peste doi ani dupa ce a castigat licitatia de modernizare si reabilitare a drumului județean respectiv,  scoasa  de catre Consiliul Județean Suceava. Zona podetului unde a avut loc accidentul rutier soldat cu doi morți nu a fost

semnalizata suficient astfel încât tragedia rutiera sa fie evitata. Podul care era destinat traficului rutier inainte ca artera de circulatie judeteaana sa intre in asa zisa modernizare era in stare buna de functionare insa potrivit proiectului, acesta a fost demolat. A fost demolat in urmă cu doi ani si tot atunci Autotehnorom a improvizat un pod de olane peste care a fost pus masiv prundis.

De cand a castigat licitatia, firma pare să fi executat lucrari dupa bunul plac. Soferii care traverseaza acest drum dar si localnicii satelor s-au saturat de modul jalnic in care executantul face lucrarea.

Pe artera de circulatie troneaza si doua panouri inscripționate din care aflam ca drumul ar trebui sa fie gata pe 1 decembrie 2023, fiind finanțat din bani europeni

Dat fiind tragicul eveniment rutier, peste noaptea deja au fost puse indicatoare de avertizare iar zona unde a avut loc accidentul a fost umpluta de aceleasi indicatoare. Prea târziu, insa. Morții nu se mai intorc.

Cert este ca acelasi Râpan care si-a pierdut fiica intr-un accident de circulatie in Cluj si care cerea zeci de mii de euro  despăgubire de la tânărul cu care se afla in masina, ar putea fi direct raspunzător de moartea celor doi: Unchi si nepoata.  Modul in care conducerea firmei a procedat peste noapte arata  multe semne de intrebare. Nici astazi, poza podetului impovizat nu avea bare de protectie ci pus si simplu indicatoare de avertizare care nu se preteaza la zona de trafic  rutier in acel loc.

stirideculj: Condamnare Tudor Cîrje – Asiguratorii au de plătit daune mari

Tribunalul Cluj a obligat ”asigurătorul de răspundere civilă Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA cu sediul procesual ales în loc. Cluj Napoca, str. Ioan Budai Deleanu, nr.48, jud. Cluj la plata către aceste părţi civile a sumei de 124.738,41 lei cu titlu de despăgubiri materiale, cu dobânda legală de la data accidentului, respectiv 21.01.2019, precum şi a sumei de câte 150.000 Euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale”. ”Admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de către părţile civile R. B. şi A. M., fratele respectiv bunica victimei, şi obligă asigurătorul de răspundere civilă Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA cu sediul procesual ales în loc. Cluj Napoca, str. Ioan Budai Deleanu, nr.48, jud. Cluj la plata către aceste părţi civile a sumei de câte 100.000 Euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale”.

Tudor Cîrje a fost condamnat la ”pedeapsa de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”.

 

60 de contracte de achiziţii publice, cu o valoare de 725 de milioane de lei. Firma Autotehnorom este firma de casa a Consiliului Județean Suceava.  A castigat contracte pe banda rulanta cu administratia județeana Suceava. 

Autotehnorom are în total încheiate 60 de contracte de achiziţii publice, cu o valoare de 725 de milioane de lei. Cele mai valoroase datează de anul trecut şi au fost încheiate cu CNAIR şi cu Consiliul Judeţean Suceava.

Zf.ro-2021: Autotehnorom, o companie de con­struc­ţii din Suceava deţinută de familia Rîpan, a ajuns la afaceri de 122 mil. lei în 2020 după o creştere de 17% com­parativ cu anul prece­dent, arată datele dis­ponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Şi nu­mărul de an­gajaţi s-a majorat, de la 175 în 2019, compania ajungând să numere 251 de salariaţi la finalul anului tre­cut(2020). Profitul a scăzut însă cu 45%, situân­du-se la 4,5 milioane de lei.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia busi­nessu­lui în 2020 şi la proiectele în care este implicată. Cert este ca patronul Ion Vasile Rîpan ii sfideaza si pe primari atunci când acestia au intrebari privind executia lucrarilor in satele pe care drumul in modernizare este executat de AUTOTEHNOROM.  N

Autotehnorom este deţinută în pro­por­ţii egale de Ion Vasile Rîpan şi firma Opera­tional Autoleasing, deţinută, la rân­dul ei, de Ion Vasile Rîpan şi Liliana Rita Rîpan, potri­vit informaţiilor disponibile pe platforma de analiză a companiilor Confidas.ro.

Purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, comisar sef Ionut Epureanu: Este intocmit un dosar penal in accidentul rutier.Daca se va stabili ca firma care executa constructia nu a respectat modul de semnalizare a lucrarilor va fi trasa la raspundere pentru ucidere din culpa,,.