ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Foto/Ultima oră/ Două trenuri prinse de alunecari de teren. Aluviunile de pe versanți au ajuns pe calea ferata

Circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galați–Cluj Napoca şi retur este întreruptă din cauza aluviunilor.CFR Călători informează că miercuri după-amiază, din cauza aluviunilor dintre staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galați–Cluj Napoca şi retur este întreruptă.În acest moment, trenul IR 12830 staţionează în staţia Sadova, iar trenul IR 12832 staţionează în linie curentă între staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc.

Update/

Două trenuri călători IR cu numerele 1832 Galați – Cluj și 1830 Cluj – Galați au fost blocate in urma unor aluviuni care au afectat infrastructura feroviară in zona Pojorata, la limita cu comuna Sadova. Trenul IR 1830 a fost dirijat in condiții de siguranța in Gara din comuna Sadova (150 persoane). Pentru trenul IR 1832, cu 4 vagoane, aproximativ 250 calatori, blocat ca urmare a aluviunilor care au afectat locomotiva si primul vagon, s-au dispus următoarele măsuri: a fost alocată o locomotiva care a preluat ultimele 3 vagoane in care au fost relocați toți călătorii, acestea fiind redirecționate in Gara din comuna Pojorata. La fata locului se acționează cu o autospeciala de prima interventie si comanda, un ATPVM, două Microbuze ISU, două ambulante SAJ, lucrători CFR, lucrători de la Direcția Silvică, SVSU Pojorata si SVSU Sadova. Niciun călător nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. La acest moment se lucrează pentru degajarea aluviunilor si punerea in circuit a locomotivei si vagonului afectat. Pentru relocarea călătorilor s-a luat in calcul de către CFR Călători punerea la dispoziție a unui număr de trei autocare de transport de capacitate mare.

Stire initiala/

În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava, în cele două trenuri se află aproximativ 450 de persoane.

Între localitățile Pojorâta și Sadova – 2 trenuri de calatori in care se afla aproximativ  450 persoane stationeaza din cauza aluviunilor cazute de pe versant. Intervin 1 autospeciala, 1 ATPVM, 1 microbzuz, 1 autoturism de serviciu si 2 SAJ.
Pe fondul ploilor torentiale, in Dispeceratul pompierilor militari s-au inregistrat mai multe apeluri pe 112, din zona mun. C-lung Moldovenesc, care au anuntat inundatii in gospodarii. Pompierii militari intervin cu autospeciale si motopompe pentru evacuarea apei din 6 curti si un beci.

Trafic feroviar  blocat în județul Suceava, după ce o viitură a trecut peste un tronson de cale ferată și a lăsat în urmă un munte de noroi și resturi de copaci.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române vă informează că, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod galben, respectiv portocaliu de instabilitate atmosferică, averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină valabile de astăzi, 5 iulie a.c., ora 12:00 până la data de 6 iulie a.c., ora 02.00.

Intervențiile echipelor feroviare și ale ISU în zona km 75+100 vor continua după retragerea celor două vagoane ale trenului 12823 din linie curentă.

În acest context recomandăm conducătorilor de autovehicule:

– să ruleze cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condițiilor de drum;

– să nu bruscheze comenzile vehiculului;

– să crească distanța între vehicule;

 

– să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcției de mers;

– să nu staționeze pe banda de urgență a autostrăzilor și să pornească luminile de avarie când situația o impune. În cazul în care considerați că vizibilitatea nu vă mai permite deplasarea în siguranță, vă sfătuim să opriți în primul spațiu de servicii și să așteptați încetarea averselor torențiale;

– nu opriți și nu staționați pe marginea carosabilului în zone cu copaci mari pe care rafalele de vânt îi pot doborî!

Vom reveni cu detalii