ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Foto/Trafic intens spre Ucraina. Zeci de autoturisme si cozi pe doua randuri cu autocamioane

Trafic intens astazi, spre Ucraina. Sunt zeci de autoturisme si cozi pe doua randuri de  autocamioane  astazi, care pleaca spre Ucraina. Vamesii si politistii de frontiera sunt la foc continu. Cele mai multe masini mici care trec spre tara vecina sunt din regiunea Cernauti.   Oamenii spun ca s-a scumpit foarte mult marfa si trec frontiera pentru  a face cumparaturi. Un alt motiv este lipsa carburantilor care se resimte in Ucraina si se trece prin Vama Siret pentru a se face  plinul la autoturisme.

Astazi, pare aa fi mai multe agitatie in randul persoanelor care ajuta la sprijinirea refugiatilor din Ucraina.

Sunt  si persoane care revin in tara  natala in special din zonele apropiate frontierei cu Romania.

,, Am fost in Suceava sa imi iau niste material dar eu lucrez rochii de mireasa. Eu lucrez croitorie. Si duc marfa pentru a se vinde in bazar spune o tanara din Cernauti. O alta cernauteansca care stie limba romana aa reusit sa paacleasca randul masinilor mici si sa se strecoare pentru a merge cu bunica inapoi.,, Mi-a pastrat cineva rand in fata,, se scuza femeia in fata jandarmilor.

Ucrainenii par insa grabiti sa revina in tara natala dar sunt si ucraiineni care pleaca.  Cu bagajele in mana, acestia sunt preluati de pompierii militari si transportati la gara sau la aeroport.  Cei mai multi, sustin ca pleaca in Bulgaria.

Pare insa a fi forfora mare in randul organizatiilor si asociatiilor  prezente pentru simplul motica ca maine la ora 9.00, o delegatie formata din ambasadori ai tarilor acreditate la Bucuresti ar ajunge in Vama Siret. Nu va lipsi, presedintele CJ, Gheorghe Flutur. cel care a lansat invitatia ambasadelor din Romania.