ACTUALITATEBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Foto/Sezatoarea vicovenilor. Sancțiuni în valoare de peste 10.000 lei aplicate de polițiști pentru organizarea unui eveniment cu încălcarea legislației SarsCov2

,,Sezatoarea vicovenilor,,  s-a finalizat cu amenzi si cu intrerupera  evenimentului de catre politisti. Oamenii legii au fost sfidați de catre conducerea Primăriei  Vicovu de Sus inca de la inceputul manifestarii. Pana si ambasadorul Coreei a cazut in plasa autoritatilor locale. Cert este că si oamenii s-au cam săturat de măsurile restrictive si vor să petreaca chiar cu riscul de a plăti amenzi. Au fost incurajați și de organizatori care stiau din start ca nu se respecta masurile impuse de guvernanți.

 

Organizatorii se lauda insa cu o reusita si s-au filmat si ieri, in cea de a patra zi a manifestarii. Ba mai mult, au avut si invitati din judet si din judetul vecin: Maramures.  Din filmările postate pe internet si transmise in direct se vede clar că numărul participanților este fără dor si poate revoltator. Elevi, parinti, cadre didactice, bunici cu totii au fost adunați la Căminul Cultural din Laura.

Chiar dacă politistii  au aplicat amenzi joi, vineri organizatorii au sfidat din nou oamenii legii  si au continuat evenimentul cultural. S-a mâncat, s-a băut si s-aa dansat ca in vremurile bune. Chiar dacă se intunecase bine,

localnici si invitati erau in toiul petrecerii cand au descins din nou oamenii legii. In program era balul gospodarilor.,, Oaspeții de la Mălini, au poposit la Sezatoarea Vicovenilor!,,, arata intr-un mesaj pe pagina de facebook Ansamblul ,,Flori Vicovene,, din Vicovu de Sus.

Cum a fost in a treia zi:

,,În cea de-a treia zi a șezătorii am fost vizitați de alți elevi ai școlilor gimnaziale din Vicovu de Sus. Copiii au îmbrăcat straiele populare, au pregătit câte un scurt program artistic pentru gospodinele de la șezătoare si unii dintre ei chiar au pus în practică lucrul.
Se spune că orice minune durează 3 zile, ei bine.. astăzi ne aflam la cea de-a 4 zi și încă ne minunăm câte povesti frumoase descoperim la ȘEZĂTOAREA VICOVENILOR!,, ne lămurește in alt mesaj acelasi ansamblu.
 Mancaruri pregatite pentru masa de ieri de la Caminul Cultural.

Vă poftim la șezătoare!

,, Vă poftim la șezătoare! Începând de astăzi, până vineri. Ora 17:00. Intrarea este liberă. Cei care doriți să participați să aveți în vedere să veniți îmbrăcați în costum popular și să aveți ceva de lucru la voi!Ne vedem diseară!,, era unul din mesaje postat pe facebook de către una dintre localnice implicata activ in evenimentul culturl. Mesajul a fost postat in urma cu 5 zile.

 

Ieri, ora 21:12, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza orașului Vicovu de Sus, la Căminul Cultural din Laura, unde este organizat un eveniment, nu se respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19.

La fața locului au intervenit mai mulți polițiști din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus și în sprijin un echipaj de poliție format din doi lucrători din cadrul Secției 4 de Poliție Gălănești.

La Caminul Cultural de pe raza orașului Vicovu de Sus, zona Laura, în perioada 15-19.02.2022 s-a organizat un eveniment cultural-artistic ce presupune activități meșteșugărești și culturale cu specific tradițional.

În interiorul căminului cultural, au fost identificate în jur de 75 de persoane îmbrăcate în port tradițional, vârstnici și tineri (elevi) din cadrul școlilor generale cu vârste cuprinse între 12-18 ani. În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că este respectat numărul de participanți, căminul cultural având o capacitate totală de 170 de locuri.

Nu se respectau însă normele de distanțare socială cât și portul măștii de protecție obligatoriu, fiind sancționate contravențional conform Legii 55/2020 un număr de 24 de persoane cu amenzi în valoare totală de 6.500 lei.

De asemenea, organizatorul evenimentului, un bărbat de 35 ani, a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 lei, întrucât nu a luat măsurile de protecție stabilite împotriva virusului SARS-COV 2 pentru organizarea evenimentului.

Cu ocazia intervenției, evenimentul a fost întrerupt, participanții părăsind sala, iar unitatea care găzduia evenimentul a fost închisă de către administrator.