ACTUALITATELOCAL

Foto/Preotul Cătălin Cornel Mureș, kinetoterapeut în timpul liber: „Dumnezeu m-a pus să stau în genunchi lângă om şi să îl fac sănătos”

Când nu este la biserică, pentru a alina durerile sufleteşti ale oamenilor, este la cabinet, unde se ocupă de tratarea durerilor trupeşti. Este povestea unui preot din Suceava, care, după ce a testat pe propria piele o tehnică de kinetoterapie japoneza, a decis să vină în ajutorul oamenilor aflaţi în suferinţă şi pe această cale.

Pentru preotul Cătălin Cornel Mureş, fiecare zi începe în biserică, la slujbă. A devenit preot în anul 1992, la vârsta de 23 de ani. Acum slujeşte alături de un alt părinte, la o biserică din municipiul Suceava. În momentul hirotonirii, una din rugile sale a fost ca Dumnezeu să aducă alinare celor bolnavi.

La aproape 20 de ani de la hirotonire, preotul Mureş a înţeles cum să-şi ducă misiunea mai departe În 2011 a devenit kinetoterapeut atestat, iar în prezent este instructor în terapia japoneză Yumeiho.„Yumeho e format din 100 de tehnici. Le combinăm, le folosim în general pe toate şi ne axăm pe ce are pacientul nevoie”, a declarat Cătălin Mureş.