administratieGENERALULTIMA ORĂ

Foto/Premierul Nicolae Ciucă şi omologul său ucrainean Denîs Şmîhal au inaugurat un nou punct de trecere a frontierei

Premierul Nicolae Ciucă şi omologul său ucrainean Denîs Şmîhal au inaugurat un nou punct de trecere a frontierei şi al biroului vamal între România şi Ucraina.

Punctul de trecere a frontierei dintre Vicovul de Sus, din judeţul Suceava, şi localitatea Krasnoilsk, din Ucraina, este prima trecere de frontieră dintre cele două state deschis după invazia rusă.

Aceasta este necesar pentru a gestiona cât mai bine fluxurile de mărfuri la graniţa celor două state, a spus premierul Nicolae Ciucă: Deschiderea unui nou punct de frontieră înseamnă, practic, facilități pentru un tranzit mai lejer, atât cetățenilor, cât și bunurilor. Mobilitatea persoanelor și bunurilor în acest moment, pentru Ucraina, capătă relevanță vitală, pentru că, în condițiile în care, după 24 februarie agresiunea ilegală, premeditată și neprovocată Federației Ruse în Ucraina produce efecte și consecințe dezastruoase pentru cetățenii ucraineni și pentru guvernul ucrainean.

La rândul său, premierul ucrainean Denîs Şmîhal a mulțumit României pentru ajutorul pe care îl acordă țării sale și a subliniat importanța deschiderii noului punt de trecere a frontierei: ”Dezvoltareinfrastructurii de frontieră va avea consecințe pozitive pentru Ucraina, fără echivoc. Vcrește exportul spre România și alte țări ale Uniunii Europene, se va mări volumul de mărfuri care le va obține Ucraina. Acest lucru va contribui și la intensificarerelațiilor economice dintre Ucraina și România.