ULTIMA ORĂ

Foto/Pompier in Vama Siret: Am devenit un fel de taxi pentru refugiatii ucraineni. Doar ca fara bani

Numarul refugiatilor din Ucraina in Vama Siret a scazut enorm iar  autoritatile romane incearca sa vina in ajutorul celor care intra in tara. Numai ca in ultimele zile  se constata ca cetateni din Ucraina, trec Vama Siret pentru a face cumparaturi sau sa isi vada rudele aflate in Romania dupa care revin in țara natala. In randul salvatorilor romani au inceput sa fie nemultumiri mai ales că se simt folositi iar misiunea lor capata o alta intorsatura.

IGSU a concentrat pompieri de la unitatile din țară iar acestia stau cu saptamanile in zona Siretului pentru a ajuta in calea refugiatilor din Ucraina care fug din calea razboiului.

,, Am devenit un fel de taxi, doar ca nu plătesc. II duceam la Siret ori Suceava. Din cate ne dam seama fac cumparaturi si apoi, tot noi ii luam si ii aducem la vamă,, spune un pompier militar insa situatia de la frontiera nu poate fi  generalizata.

Politia de Frontiera comunica zilnic numărul refugiatilor din Ucraina care intra in Vama Siret insa nu si a celor care revin desi se observa o crestere a numarului de persoane pe sensul de intoarcere.

Si numarul voluntarilor a scazut in Vama Siret din cauza numărului mic de refugiati. La tarabele si corturile instalate de organizații de voluntariat,  Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, biserici din strainatate se observa ca sunt asaltate de refugiati care vin special sa se aprovizioneze ca apoi, sa revina in Ucraina.

 

 

 

Politia de frontiera informeaza zilnic situația traficului prin P.T.F. Siret.  În data de 02.04.2022, în intervalul orar 00.00 – 23.59, pe sensul de intrare în P.T.F. Siret , s-au înregistrat următoarele valori de trafic: ▪ 3384 persoane din care 2692 au fost cetățeni ucraineni; ▪790 mijloace de transport;